Какво е призрачно мигане и как да го направим?

Какво е призрачно мигане и как да го направим?

Вероятно и вие сте попадали на предизвикателството "призрачно мигане" в TikTok, но сигурно нямате представа какво точно правят тези хора? Все пак това е съвсем нов термин, с който се запознахме наскоро. Бързаме да уточнм, че няма нищо общо с призраци и не е свързан с нищо паранормално, така че останете докрай!

Какво всъщност представлява призрачното мигане?

Терминът произлиза от феновете на сериала Wednesday, в който главната героиня Уензди Адамс, изиграна от Джена Ортега, стана известна със стоическата си личност и очарованието си към мрачното и болезненото. В поредицата тя има способността да гледа съсредоточено, без да мига и много потребители в TikTok се опитаха да повторят това нейно умение.

Призрачното мигане е техника за задържане на очите ви отворени за продължителен период от време. Доакто го изпълнявате вие заблуждавате мозъка си да мисли, че сте мигнали, като просто "трепнете" с клепачите си, което е достатъчно, за да предотвратите изсушаването на очите ви. 

Поддържането на зрителен контакт е важна част от невербалната комуникация и може да бъде полезно за създаване на силно впечатление по време на интервюта или други социални взаимодействия. Или пък да изплащите някой, който ви е силно неприятен!

Но как да го направите?

Призрачното мигане е доста просто - започвате да се взирате и след това си представяте как мигате, точно в момента, в който изпитате нужда да го направите. Номерът тук е да накарате мозъка си да мисли, че сте мигнали, без всъщност да мигате. 

Призрачното мигане не е толкова лесно, колкото изглежда, тъй като мигането помага на очите ви да бъдат влажни и здрави. Да не говорим, че хората мигат средно 15-20 пъти в минута, така че може да изпитате трудност да се справите с предизвикателството.

Във видео, д-р Вики Чан обяснява физиологичните подробности на призрачното мигане. От там разбираме, че мускулът, който контролира нашето мигане, се нарича "orbicularis oculi". Според д-р Чан, това, което се случва по време на призрачно мигане е, че активираме само външната част на нашия orbicularis. И това е напълно достатъчно, за да овлажни очите ни без да се налага да мигаме наистина.

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay