Диета с месо и шоколад за ефективно и трайно отслабване!

Възможно ли е наистина това?

Диета с месо и шоколад за ефективно и трайно отслабване!

Коледните и новогодишните празници са си истинско предизвикателство, що се отнася до запазване на желаното тегло. Какво да говорим за неговото постигане…

Добрата новина е, че за да възвърнете предпразничните си килограми, не е необходимо да отказвате сладкото, нито пък месото. И ни най-малко не е необходимо да ядете само зеленчуци!

Доктор Дейвид Лудвиг, който е диетолог от Харвардския университет, твърди, че повечето диети са обречени на провал, защото не съдържат достатъчно мазнини и изпълнението им трябва да бъде спазвано изключително стриктно.

Традиционните диети с ниско съдържание на мазнини, в които те са заменени с въглехидрати и захар, причинява на тялото неудържимо усещане за глад. Настъпва момент, в който тялото започва да се съпротивлява, и така се стига до познатия "йо-йо ефект”.

Пред Daily Mail д-р Лудвиг изказва предположение, че всички тези диети, станали популярни след 1970 година, само са подпомогнали развитието на световния проблем с все по-често срещаното наднормено тегло на населението и освен това "благоприятсват” възникването на сърдечно-съдови заболявания.

Според него теорията, че висококалоричните мазнини трябва да бъдат избягвани, защото всички калории поначало са с равна стойност, е "дълбоко заблуждаваща”. Заключенията, който описва след 20-годишни проучвания, в самостоятелна книга, имат своите долидни доказателства.

В нея той цитира проучване от 2012 година, което доказва, че хората, които спазват средиземноморски тип диета, богата на мазнини, на ден изгарят 325 калории повече от тези, които се доверяват на режима на хранене с ниско съдържание на мазнини, в която се съдържа същото количество енергия. Това е така, защото с еволюирането си човешкото тяло се е научило да работи изключително ефективно, когато храната е оскъдна и трябва да се бори за оцеляване.

Диета с месо и шоколад за ефективно и трайно отслабване!

Тайната за постигане на здравословно тегло очевидно е да хапваме по-засищащи и хранителни продукти, които ще осигуряват на тялото по-дълъг период, в който няма да усеща глад. Това обаче не означава, че трябва да се храним с продукти, които засищат, но нямат никаква хранителна стойност.

Така че, ако искате да се доверите на предложената от Лудвиг диета, която е доста по-лесна за поддържане, отколкото тези, на които сте свикнали, е добре да хапвате например агнешко месо (най-добре от бут) или салата с пържоли и синьо сирене. При десертите пък е най-добре, ако те са домашно приготвени и за направата им е използван черен шоколад без добавена захар. Трябва обаче да изключите от менюто си рафинираните въглехидрати и захарта в големи количества, защото те предизвикват клетките да трупат и съхраняват мазнините.

Диета с месо и шоколад за ефективно и трайно отслабване!

Теорията на Дейвид Лудвиг среща одобрение от доста от неговите колеги. Доктор Асем Малхотра, който е кардиолог и съветник в Националния форум за борба със затлъстяването във Великобритания, също е на мнение, че диетите с ниска консумация на мазнини са едно от най-големите бедствия на съвременната медицина. "Според моята гледна точка те подхранват световната епидемия на затлъстяването. Време е да спрем да броим калории и най-накрая да започнем да ядем истинска храна!”, казва още той.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay