Лили Колинс за токсичната си връзка

В разговор в подкаста "We Can Do Hard Things" Лили Колинс сподели за преживяването на вербално и емоционално насилие в предишна връзка. Звездата от "Емили в Париж" каза на водещия Гленън Дойл, че бившият ѝ партньор, когото тя не назовава в епизода, я е накарал да се чувства "много малка" и каза, че коментарите му може да са допринесли за нейното хранително разстройство.

"Той ме наричаше "Малката Лили", спомня си Колинс. "Ти трябва да си малката Лили." Използваше ужасни думи за мен по отношение на това, което нося, и дори ме е наричал к*рва", казва тя.

Тези думи я накарали да забрави коя е всъщност. Колинс каза на Дойл, че е станала "доста мълчалива и се чувствала удобно в тишината".

След края на тази връзка 33-годишната актриса посещавала терапия. Там тя научила, че правейки се "колкото е възможно по-малка", нейното хранително разстройство може да е било използвано като защитен механизъм, за да се предпази от насилието. 

Тя описа преживяването си като подобно на животинско: когато плячката се почувства нападната, тя отказва да яде - може би отчасти, за да изглежда по-малко привлекателна за хищниците.

За съжаление, преживяванията, описани от Колинс, са твърде познати на много хора, които са били в токсична връзка. По-специално емоционалното насилие може да включва използването на "принуда, заплахи, обиди и други мерки, които контролират жертвата и водят до загуба на самочувствие"

40 процента от жените, жертви на насилие, съобщават, че имат опит с "изразителна агресия" във връзка, а 41 процента от жените са имали опит с "принудителен контрол". 

За щастие Колинс вече е щастливо омъжена, но признава, че все още има моменти, в които спомените я връхлитат, въпреки че е в прекрасна връзка. "Има моменти, в които тази история ме застига. Това е за милисекунда или по-кратко от милисекунда", каза тя. "Сърцето ми започва да бие и изведнъж се връщам в онзи момент, когато са ми казали нещо преди 10 години. Ужасно е." 

Въпреки че все още ѝ се напомня за предишната ѝ токсична връзка, актрисата каза, че "никога не се е чувствала по-комфортно" във връзка. "Сега в живота ми, като имам моя прекрасен и подкрепящ съпруг, общуваме и говорим за толкова много", каза тя. "Лечението" не е лесно и може да отнеме много време, но опитът на Колинс показва: възможно е!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay