Защо трябва да сменяме дрехите си веднага, след като се приберем у дома

Защо трябва да сменяме дрехите си веднага, след като се приберем у дома

Няма човек, за когото да е нормално да стои с външните дрехи у дома. Но понякога сме токова изморени след дългия работен ден, че веднага сядаме на дивана без да се преоблечем. Готвите вечеря, миете чиниите и слагате децата си да спят, докато носите същите дънки и суичър, които сте сложили сутринта. Трябва да знаете, че този навик никак не е безобиден и може да повлияе негатвно на здравето и външния ви вид.

Любимите ви тесни дънки със сигурност ще ви накарат да изглеждате невероятно, но ако не ги свалите, когато се приберете у дома, това може да повлияе зле на здравето ви. Дрехите, които носим, когато излизаме, са много по-стегнати от удобните домашни дрехи и могат да повлияят негативно на кръвообращението ви. Тясното облекло може да забави притока на кръв и ако го носите постоянно, може да навреди на вените ви.

Бактерите също не са за подценяване

Чрез мръсните външни дрехи внасяме микроби в дома си, които могат да причинят различни инфекции. Някои от тези бактерии включват Acinetobacter, който предизвиква респираторни инфекции и Staphylococcus aureus, който може да причини възпаление в различни части на тялото и е устойчив на много лекарства. Въпреки че лекарите смятат, че не трябва да се притеснявате твърде много за внасянето на тези бактерии вкъщи, все пак е възможно да бъдете засегнати от тях и най-доброто решение би било да се разхождате у дома с чисти дрехи.

Вероятно ще се сдобиете и с акне

Това се получава, зашото голяма част от дррехите, които носим навън са изработени от синтетичн материи, които не позволяват на кожата ви да диша. Колкото по-дълго ги носте, толкова повече увеличавате шанса от появата на пъпки. Друга причина за пъпки по шията или гърдите може да е навикът ви да оставате в дрехите си за фитнес, след като се приберете у дома. Спортното облекло е предназначено за усобство по време на тернировка, но ако не го съблечете след края на тренировката във фитнеса, това може да доведе до запушени пори и черни точки.

Можете да си докарате стомашни проблеми

Дрехите, които оказват натиск върху корема, могат да предизвикат различни храносмилателни проблеми, включително киселинен рефлукс - едно от най-честите чревни оплаквания. Ако не можете да се откажете от любимите си тесни дънки или пола-молив, опитайте се да не ги носите ежедневно и се преоблечете в нещо удобно веднага щом се приберете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

If yo have annoying acne on your shoulders or back, you might want to take a closer look at the way you dress. While clothes made from synthetic fabrics may look attractive, they don’t allow your skin to breathe and they trap heat against the body, causing breakouts.

Another reason for pimples on your neck or chest might be your habit of remaining in your gym clothes once you get home. Athletic clothing is designed to make you feel good while you’re working out, but if you don’t take it off after your gym session is over, it may lead to clogged pores and blackheads.
0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay