Деми Мур на 60- как се остарява красиво

Деми Мур навърши 60 години преди няколко дни. Наблюдавайки как изглеждаше актрисата на 60-тия си юбилей, си напомняме, че остаряването не е причина за страх. 

Актрисата приписва начина, по който изглежда и начина, по който се чувства на промените, които е направила преди около 10 години. Тя обяснява, че е осъзнала, че не можеш да разчиташ вечно на генетиката и че красотата е свързана със здравето, а не с младостта.

В резултат на това Мур започва да полага усилия да се грижи за себе си. Ето какви са тайните ѝ:

Тя отказва лошите мисли и негативните емоции

Деми Мур силно вярва, че това, което чувстваме отвътре, се отразява и отвън. Ето защо нейната тайна да изглежда толкова сияйна е да елиминира всички негативни емоции, които може да изпитва. "Вярвам, че когато изпитваме гняв, разочарование, болка или горчивина, това ни състарява и ние го носим в себе си дълго време”, казва тя. И въпреки че не можем да избегнем да се чувстваме нещастни или да имаме лош ден от време на време, Мур вярва, че "е важно нещата да не се задържат".

Интензивни тренировки

Едно от най-важните условия, за да бъде човек здрав и да изглежда добре, е да бъде физически активен. През цялата си кариера, Мур е участвала във филми, които изискват да бъде в добра форма. Например, за да се подготви за филма си от 1996 г. "Стриптийз", Мур прави джогинг, вдига тежести, практикува йога и посещава репетиции по танци. Всички тези активности отнемали по около 3 часа всеки ден. 

За ролята си в "Редник Джейн" пък тренира, като вдига тежести по 2 часа на ден. 

Истината е, че в последните години не е чак толкова активна, през 2019 година призна, че не е посещавала фитнес зала повече от 4 години. Но наскоро заяви, че иска да се завърне към тренировките. 

Обича простите неща

Говорейки за своята рутина за красота, Мур казва: "Мисля, че най-важното е да помним, че по-малкото е повече. Много по-лесно е да поддържаме рутина, ако я поддържаме проста, така че да е изпълнима." Тя добавя, че няма голяма тайна за красота, но нещо, което е от съществено значение за нея, е да посещава добър козметик. Тя добавя, че този експерт ѝ препоръчва продукти, които са ефективни, но също така направени с чисти съставки. 

Умът и тялото ѝ винаги трябва да са свързани

Причината Мур да не полага много усилия в рутината си за красота и да не използва прекомерно количество продукти е, че, както беше споменато по-рано, тя вярва, че "красотата започва отвътре."

Мур обяснява: "Можеш да правиш всичко, което искаш отвън, но ако вътрешността не изглежда или не се чувства добре, тогава не знам дали всичко, което правиш, ще бъде достатъчно добро." И за да постигне тази вътрешна хармония, актрисата разчита на сеансите си с енергиен лечител, които според нея се превръщат в "цялостно изживяване между ума и тялото".

Тя приема остаряването

Въпреки че мислим, че изглежда страхотно, Мур осъзнава, че тялото ѝ е започнало да се променя. Звездата, която навърши 60 години, признава: "Не съм в толкова добра физическа форма, колкото бях преди, и кожата ми върви в посока, в която бих предпочела да не върви."

Но вместо да се бори с трансформацията, която идва с остаряването и да се опитва да я обърне, актрисата обяснява, че нейната мантра е приемането. И може би причината, поради която тя блести и изглежда по-добре от всякога, е, че е взела решение да обича тялото си независимо от всичко и да приеме нещата, които се случват.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay