Кога е най-подходящо да говорите с шефа си за отпуска, увеличаване на заплатата и други такива благинки?

Важно е да уцелите точния момент

Кога е най-подходящо да говорите с шефа си за отпуска, увеличаване на заплатата и други такива благинки?

Шефовете не винаги са злобни и критични. Могат да бъдат и мили, и отзивчиви. Трябва, обаче, да знаем кога да говорим с тях. Ние ще Ви подскажем кои са най-подходящите моменти и как да го направите възможно най-тактично.

Запомнете, че понеделник не е подходящ за нищо! Освен ако нямате добра новина за успех. Но за отпуски, повече пари, или нещо друго подобно, просто забравете! В понеделник се правят важни събрания на ръководството, тогава започва работата.. не е подходящо ни най-малко да говорите с него!

Ако имате проблем с някой колега и се опитвате отдавна да се оплачете на шефа си, то не го правете в петък, нито в понеделник. Също така, гледайте да е в  добро настроение, иначе ще му го влошите, а това не е препоръчително.

Ако искате заплатата Ви да се увеличи, то поставете този въпрос във вторник сутрин или следобед. Така той ще възприеме това като задача, която трябва да изпълни.

Ако искате отпуск, най-подходящият ден за питане е петък. Тогава наближават установените почивни дни и шефът Ви по-лесно ще Ви разбере и ще се съгласи да отсъствате от работа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay