Как растенията могат да пречистят дома ви?

Животът в града има своите предимства (Здравейте, молове), но ние ще признаем, че понякога копнеем за свобода- някъде. Навсякъде.

Как растенията могат да пречистят дома ви?

Оказва се, че желанието на човек да е сред зеленина е свързано както със здравето, така и с естетиката. Изследвания показват, че растенията ефективно премахват вредните летливи органични съединения (от бои, мебели, принтери, почистващи препарати и току-що извадени от пералнята дрехи), спори на плесени и други замърсители от въздуха.

Кои растения са най-подходящи за вас?

Перфектното растение за тъмна баня без прозорци – повечето стайни растения не харесват влагата, тъй като идват от места, характеризиращи се с доста сухо време. Но ако банята ви е тъмно, трябва да се спрете на растение с по-дебели листа, като Сансевиера. Растението е предпочитано, защото е лесно за отглеждане и може да му се наслаждавате практически навсякъде, включително в помещения със слаба светлина. Ако пък желаете повече цвят и нежен вид на растението, спрете се на Калатея. Папратите също са подходящ вариант за подобни помещения.

Перфектното растение за слънчева баня – при наличието на светлина може да отглеждате почти всичко. Много интериорни дизайнери предпочитат Фикус лирата заради големите му листа. Осигурете на растението ярка светлина и редовно поливане.

Ако желаете нещо по-дребно – заложете на сукулентите. Тези нисководни растения обичат много светлина и внасят голямо разнообразие от цветове и текстури на плотове и первази.

Перфектното растение за тъмна дневна – Аглаонемата е универсалното растение. Растението може да вирее добре както при слаба светлина, така и при по-силна. Издръжливо е, расте при редовно поливане, няма проблем и да остане без вода за две или три седмици. Мадагаскарското драконово дърво, както и бамбукът също са подходящ избор. Имайте предвид, че слаба светлина, не означава никаква светлина. В света на стайните растения слабото осветление се определя като достатъчно за четене на книга или списание през по-голямата част от деня, без да се налага да включвате допълнително осветление.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay