Как се запознават Даяна и Чарлз: Цялата история

Петият сезон на "Короната" предстои съвсем скоро и по всичко личи, че връзката на тогавашния принц Чарлз и принцеса Даяна ще получи заслужено екранно време. Истината е, че реалната им любовна (и не дотам) история няма нищо общо със сюжета на сериала. Как обаче е започнало всичко?

В сериала показват как принц Чарлз има намерение да излезе на среща с по-голямата сестра на Даяна Сара Спенсър, за да яздят коне. Тогава, той съвсем случайно се натъква на Даяна. На по-късен етап двамата отново се срещат съвсем произволно, флиртуват малко и впоследствие той се обажда на Сара, за да я попита дали е съгласна той да излиза със сестра ѝ. Имате ли представа обаче, че истинската история е още по-шантава?

Но какво се случва в действителност?

Според доклад на вестник Daily Times от 1981 г., Даяна се среща с Чарлз през ноември 1977 г. Тогава той е на посещение в дома на семейство Спенсър в Алторп за лов на фазани. Самите Чарлз и Даяна говорят за срещата си по време на едно изключително неловко интервю по повод годежа им, когато Чарлз отбелязва колко привлекателна и забавна е 16-годишната Даяна, добавяйки, че тя кипи от живот.

"Беше през 1977 г. Чарлз дойде, за да придружи приятел на сестра ми Сара за стрелба. Някак си се срещнахме в разорано поле.", спомня си Даяна по време на интервюто.

А относно това дали Чарлз и Сара са излизали на среща не можем да бъдем категорични. Знаем само, че са забелязани заедно на поло мач през 1977 г., както и на ски ваканция година по-късно.

Накрая се оказва, че Сара просто не си е падала по Чарлз. Според биографията на Сара Брадфорд, Даяна е казала следните думи пред списание: "Не съм влюбена в принц Чарлз. Аз съм вихрушка. Мога да ви уверя че ако е трябвало да има някакъв годеж между принц Чарлз и мен, това щеше да се е случило досега. Не бих се омъжила за някого, когото не обичам, независимо дали е чистач или кралят на Англия."

Минават поне две години оттогава, преди Даяна и Чарлз да започнат да излизат като двойка. Daily Times твърди, че те официално се превръщат във влюбени гълъбчета, докато Даяна е на посещение в Балморал през 1979 г. Тогава  тя обядва с кралицата, когато кралските особи разбират, че лорд Маунтбатън е бил убит. Така Даяна неволно бива въвлечена в семейството.

Самата Даяна говори за романса им по време на доста спорен разговор, използван във филма "Diana: In Her Own Words", казвайки, че е утешила Чарлз след смъртта на Маунтбатън и му е казала, че има нужда от някого до себе си. В този момент той я целува и приказката започва.

И въпреки, че впоследствие те се женят, връзката им не проработва. Отчасти това се дължи на факта, че Чарлз поддържа афера с Камила Паркър по време целия им брак. А това е тема за още един материал...

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay