Как да избегнете главоболието, което причинява виното?

Защото всички знаем колко ужасно е то

Как да избегнете главоболието, което причинява виното?

Понякога единственият начин тежката работна седмица да мине, е да си отворим бутилка вино. Чаша вино след дългия работен ден е едно от най-отпускащите неща. Но също така причинява страшно главоболие.

Има ли начин да избегнем неприятното главоболие? Да, има.

Повечето хора смятат, че главоболието след употреба на вино се дължи на сулфитите, но експертите твърдят, че това е малко вероятно. Сулфитите се появяват естествено по време на ферментацията или се добавят за предпазване на виното от окисляване, но са абсолютно безвредни, защото слагат и на салатите по заведенията, за да не покафенеят.

Главоболието е следствие от тирамини( аминокиселини, които влияят на кръвното налягане) и танини(веществото, което прави виното сухо или горчиво). Според специалистите, тираминът може да предизвика мигрена. Главоболието става двойно, ако консумирате виното, заедно със сирена, защото и те съдържат тирамин. Комбинацията вино и сирене е повече от убийствена.

Ето как може да избегнете убийственото главоболие:

Кофеин

Изпийте две чаши силно кафе преди да започнете да пиете вино. Кофеинът свива кръвоносните съдове и ги предпазва от разширяване(което предизвика главоболието)

Пийте по-леки червени вина

Опитайте да консумирате по-слаби червени вина, защото те имат по-ниско съдържание на танин. Например може да изберете Пино Ноар или да пиете бяло вино, вместо червено.

Хидратация

Пийте вода преди да започнете с виното, както и заедно с него. Водата разрежда виното и намалява ефекта. Водата ще помогне тялото ви да бъде добре хидратирано и ще намали шанса да ви боли главата.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay