Кои са храните, които намаляват риска от рак?

Риба и зеленчуци за превенция срещу рак

Според учени от университета "Лома Линда" в САЩ най-добрата практика за отлична превенция срещу възникване на ракови заболявания е в диетата си да заложим предимно на риба и зеленчуци, като намалим чувствително приема на месо.

Изследователите установяват, че хората, чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове, бобови храни и риба, намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят, включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.

Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини и комплекс от минерални вещества. Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки. Месото на повечето нейни представители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.

Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи и проучване проведено в Loma Linda University в САЩ.

Още полезна информация за това как зеленчуците и рибата намаляват риска от рак, ще научите във fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти