Как да се интегрирате по-добре в новата фирма?

Не е чак толкова трудно

Как да се интегрирате по-добре в новата фирма?

Започването на нова работа на напълно ново и различно място с непознати хора понякога действа стресиращо. Все пак не знаеш на какъв екип ще попаднеш, колко време ще ти е нужно да се приспособиш и как ще ти понесе работата. Ние ще Ви дадем няколко прости, но много ефективни съвета за това как да се интегрирате по-бързо към колегите си.

Общувайте с всеки един от колегите Ви - Дори и да има такива, които са Ви по-симпатични от други, недейте да ги делите. Създайте контакти с всеки един от тях, защото не знаете кой с какво може да Ви бъде полезен по-нататък в работата Ви.

Наблюдавайте как се държат хората в новата фирма един към друг - Така ще научите много неща за отношенията и привичките им, без дори да се налага да питате.

Изслушвайте колегите си, интересувайте се от техните интереси, не ги прекъсвайте - Така ще им покажете, че сте приятелски настроени. Също така ще можете много по-лесно да подхванете някоя тема на разговор.

Създайте си група с нещо като съюзници, верни другари - Хубаво е да имате колеги, в които да вярвате и те да Ви имат пълно доверие, хора, които биха се застъпили за Вас, ако се случи нещо, хора, които винаги ще са на Ваша страна.

Избягвайте да създавате конфликти - Никой не обича хората, които се конфронтират с някого по най-малкия повод.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay