Как да се справим с безсънието?

Това е проблем на доста хора

Как да се справим с безсънието?

Безсънието може да бъде резултат от всекидневния стрес, от работата, от лични, емоционални причини, нездравословно хранене и други. Каквито и да са причините, еадски неприятно да стоиш в леглото и да не можеш да заспиш. Дори ти се иска да изтичаш навън и да не се върнеш вкъщи, чак когато си се уморил.

Аз имах сравнително дълъг период,в  който почти всяка нощ беше мъчение и каквото и да правех, не можех да заспя. Ето защо знам какво значи да будуваш, да броиш овце и да виждаш колко безсмислено е това. Днес ще Ви разкрия няколко ефективни метода, които ще Ви помогнат да имате спокойна нощ.

Разходете  се - Безполезно е да стоите в леглото, да се въртите и да се чудите кога точно вътрешният мир и сънят ще пристигнат. Е, няма да се случи скоро, казвам го от опит. Вървете да се разтъпчете. Ако е прекалено късно, то можете да го направите пред блока, или дори в стаята, но не стойте твърде дълго в леглото.

Изпийте някоя топла напитка - Това ще успокои организма Ви.

Проветрете стаята и я охладете - Не е хубаво да се спи нито в много топла, нито в много хладна стая, затова се опитайте да направите температурата вътре умерена. Идеалната температура за сън е между 16 и 21 градуса. 

Медитирайте - Медитацията ще Ви успокои и ще възвърне хармонията Ви. Така почти гарантирано ще заспите по-бързо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay