Как да се справим с умората?

Ето няколко практически съвети

Как да се справим с умората?

Всеки има периоди от живота си, в които чувства загуба на енергия. И докато при едни това е веднъж годишно, при други се случва доста по-често. Как да се справим с умората, за да се чувстваме много по-добре, работоспособни и жизнени? Не е толкова сложно. Вижте нашите практически съвети как да се срещате по-рядко с нея. 

1. Опитайте се да избегнете стреса! - Да, знаем колко трудно е това. Ще кажете : "Как да стане,  като всичко е толкова забързано, постоянно имам куп задължения на главата и все не ми стига времето?" Разбираме Ви перфектно, защото и ние сме така, но малко забавете темпото. Пробвайте се да не се нервирате за дребни неща, фокусирайте се върху същественото. Например, ако сте в задръстване, не се впрягайте много. Така или иначе не можете да постигнете никакъв резултат по този начин. Просто се успокойте и си кажете, че днес е хубав ден и няма да го разваляте от сутринта!

2. Отделяйте достатъчно време за сън! - Не го подценявайте! Нуждаете се от него! Старайте се да спите по 8 часа в тиха стая. Също така, избягвайте да се нервирате преди да заспите, защото така сънят Ви ще е неспокоен и няма да се събудите отпочинали, а уморени. 

3. Давайте си малки почивки през деня! - Не си давайте толкова зор! Ще видите как ще свършите повече и по-качествена работа, ако от време на време надигате глава и се отделяте от работното си място. Така умората няма да Ви застигне и ще имате повече сили. 

4. Не забравяйте да поднасяте качествена храна на тялото си, за да Ви се отблагодари то по подобаващ начин!

Ако симптомите на умора продължават, въпреки изпълнението на нашите съвети, то все пак се консултирайте с вашия личен лекар! Не я пренебрегвайте, а й обърнете внимание навреме.

Автор: Теодора Георгиева

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay