5 промени на тялото, които могат да издадат възрастта ви

5 промени на тялото, които могат да издадат възрастта ви

Според Гейл Салц страхът от стареенето е една от най-честите фобии, които хората изпитват. Работата е в това, че тялото винаги се променя и в резултат на това разкрива възрастта. Лекарите смятат, че трябва да знаете кои промени са добри и кои всъщност са лоши. 

Ето как се променя тялото ви, когато стареете и какво трябва да направите, за да направите живота си комфортен след тези промени:

1. Зъбите стават по-малко чувствителни

С течение на времето зъбите ни стават по-малко чувствителни към топли и студени храни. Въпреки че това звучи като нещо добро, в действителност това може да предизвика нови проблеми. Според Американската асоциация по зъболечение, нервите във вашите зъби могат да се свият, когато остарявате, което е причината за липсата на чувствителност. Когато това се случи, хората спират да усещат симптомите на кариеси и други проблеми със зъбите.

2. Носът става по-голям

Средно, тялото спира да расте на възраст около 18 години. Но някои части на тялото, като носа, продължават да растат през целия ви живот. Това се дължи на промените в меките тъкани, мускулите и хрущялите, които образуват носа. За разлика от костите, хрущялът продължава да расте. Процесът се ускорява на 50-годишна възраст и продължава със същата скорост до 60 години. Нещо повече, върхът на носа често увисва, когато остарее.

3. Размерът на бедрата намалява

С напредването на възрастта, загубата на течност в клетките води до видими промени в начина, по който тялото ви изглежда. Тънките талии и широките ханшове на жените се превръщат в широки талии и тесни ханшове.

4. Миглите стават по-къси

Неподходящи грижи за клепачите, проблеми с щитовидната жлеза и алергии са най-честите фактори, които влияят на дължината и дебелината на миглите. Те неизбежно се променят с напредването на възрастта. Според няколко проучвания, 44% от мъжете и жените забелязват, че техните мигли са станали по-къси и по-тънки през годините.

5. Либидото се увеличава

С наближаването на менопаузата хормоналния фон става все по-малко стабилен. Учените твърдят, че това е трик, използван от природата, за да позволи на жените да увеличат шансовете си да забременеят (репродуктивната функция намалява и либидото се усилва). Психолозите смятат, че на 40-годишна възраст жените влизат в период на сексуално освобождение, тъй като животът им вече е балансиран: децата им стават независими и кариерата им е стабилна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay