7 знаменитости, които са израснали в бедност

Трудно е да се повярва, че Опра Уинфри е носила чували от картофи вместо дрехи и че Хали Бери някога е живяла в приют. Обикновено си мислим, че най-богатите знаменитости винаги са имали живот без грижи и всичко им е било поднесено на сребърен поднос. Някои знаменитости обаче знаят точно какво е да си гладен и беден.

1. Селена Гомес

Родителите на Селена Гомес се развеждат, когато тя е на 5 години. Те изпитват финансови трудности, но майка ѝ Аманда е решена да покаже на дъщеря си света, като я води на музеи и концерти. Бабата и дядото на Гомес винаги са ги подкрепяли, колкото са могли, но майката е искала да направи всичко сама.

Певицата си спомня: "Бях разочарована, че родителите ми не са заедно, защото майка ми трябваше да работи на 3 места, за да ме издържа."

2. Опра Уинфри

Опра Уинфри е родена в бедно семейство от Мисисипи през 1954 г. Тя споделяла една хавлиена кърпа със своите полубратя и сестри и носела дрехи, направени от чували от картофи. Баба ѝ се надявала, че ще намери "някои добри бели хора, когато пораснеш, които да се отнасят с теб правилно, да се отнасят с теб добре". По-късно тя отива да живее при баща си, който създава благоприятна среда за нейното академично и социално развитие.

3. Хилари Суонк

Въпреки че е милионер, Хилари Суонк все още използва купони, шие сама дрехите си и живее скромен живот в ранчо. Детството ѝ не само било бедно, но и самотно. Суонк прекарвала свободното си време в четене на книги и гледане на филми.

Тя си спомня: "Израснах с чувството, че съм аутсайдер, защото нямахме пари. Много родители не искаха децата им да играят с мен, въпреки че на децата не им пукаше.”

4. Марк Уолбърг

Марк Уолбърг израства в бедно семейство в Бостън. Той споделял една стая с 5 от братята си и животът с тях не бил лесен. 

Уолбърг също бил проблемно дете - той бил обвинен, съден и излежал 45 дни в затвора. Актьорът казва: "Разбрах, че не е това, което исках. Бях се озовал на най-лошото място, което можех да си представя, и никога не исках да се връщам.”

5. Скарлет Йохансон

Тя живеела в семейство с ниски доходи и 4 деца, които живеели от социални помощи и разчитали на обществена хранителна помощ. 

След като Йохансон навършила 7 години, майка ѝ започнала да я води на прослушвания и определено си заслужавало!

6. Кейт Уинслет

Кейт Уинслет е израснала в семейство от работническата класа. Тя трябвало да носи ръчно изработени дрехи и обувки втора употреба. Въпреки това актрисата имала щастливо детство в любящо семейство.

7. Хали Бери

Хали Бери също не е израснала в богатство. Актрисата отишла в Ню Йорк с малко пари, за да започне нов живот. Опитът не бил успешен, така че тя се обадила вкъщи за помощ. Майка ѝ отказала да ѝ помогне финансово и Бери спряла да говори с нея за известно време.

Актрисата трябвало да остане в приют за бездомни. Бери казва: "Това вероятно е едно от най-добрите неща, които тя направи за мен, защото ме научи. Тя каза: "Ако искаш да си там, тогава бъди там. Ти го измисли." И аз трябваше да го измисля. Животът в подслон беше част от разбирането на живота като цяло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay