7 грешки, свързани с дизайна на кухнята

7 грешки, свързани с дизайна на кухнята

Кухнята е една от най-уютните и най-използванитте стаи в дома. Прекарваме много време в кухнята, така че трябва да бъде удобна и да ни бъде комфортно в нея. Но има няколко дизайнерски грешки, които водят до постоянни неудобства. Ето кои са най-често срещаните грешки:

1. Неподходящи поставени кухненски уреди 

Кухненските уреди не трябва да бъдат поставяне прекалено ниско или прекалено високо. Помислете за височината си. Най-доброто разположение на уредите е на нивото на талията ви. 

2. Тежки шкафове на тънки стени

Можете да поставяте шкафове и рафтове само на носещите стени. Гипсокартонът няма да издържи толкова тежко, затова не рискувайте.

3. Неудобна мивка

Най-важните неща за мивката са удобството и използваемостта. Ако винаги сте харесвали кръгли мивки, не купувайте квадратна, това ще ви дразни. Мивката трябва да е просторна и да е изработена от материали, които издържат на високи температури. Също така е от решаващо значение да изберете добър размер. 

4. Празни ъгли

Важно е да използвате всички ъгли, особено когато става дума за малки помещения. Въртящите се рафтове могат лесно да заменят безполезните чекмеджета. Сгъваемите врати са доста скъпи, но те наистина са незаменими: ще можете да използвате цялото пространство вътре.
Ъгловите и диагоналните чекмеджета също са чудесно решение. Можете дори да поставите фурна или мивка. 

5. Недостатъчно светлина

Светлината е изключително важна. Светлите кухни изглеждат по-големи, но ако вашите чекмеджета имат по-тъмен цвят, не забравяйте да купите допълнителни лампи. Препоръчва се да се монтират няколко светлини: основната светлина отгоре, светлината точно над плота и красива лампа над масата за хранене. Колкото повече светлина имате в кухнята, толкова по-удобно е да готвите.

6. Няма разстояние между уредите 

Много е важно да оставите достатъчно пространство между уредите. Ако сложите фурната до хладилника, хладилникът ви ще се развали по-бързо. За да не мокрите печката, сложете я по-далече от мивката. 

7. Неподходяща подова настилка

Въпреки, че ламинирания паркет е много популярен, не го поставяйте в кухнята, тъй като може да се надигне от водата. Ако пък сложите плочки в цялата кухня, тя няма да изглежда уютна. Затова можете да комбинирате двете неща. Сложете плочки в тази част от кухнята, в която готвите и паркет в останалата част, в която се храните. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay