7 грешки на работното място, които често допускаме

7 грешки на работното място, които често допускаме

Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната част от вашата кариера, тогава грешите. Изследванията показват, че ако имате приятелски отношения с колегите си, продуктивността ви се увеличава значително. Но за съжаление, когато започнем да работим на ново място, допускаме грешки, които дори не забелязваме. И за да не ги допускате, ви предлагаме да разгледате най-често срещаните.

Надяваме се това да ви помогне и да изградите приятелски отношения с колегите си.

1. Не помните имена

Известен оратор и автор на "Как да печелиш приятели и да влияеш на хората", Дейл Карнеги, препоръчва да се обръщате към хората по имена от момента, в който ги срещнете, защото по този начин ще запомните името и ще покажете уважение към другия.

2. Не носите вкусна храна 

Когато имате гости вкъщи им предлагате храна, нали? А защо да не правите това и на работното място? Ако искате да направите добро впечатление и да спечелите симпатиите на колегите си, занесете нещо вкусно на работа, с което да почерпите всички. Не е нужно да прекарвате цял ден в кухнята, можете просто да купите бисквити и да ги споделите с всички. Това може да се превърне в традиция, която всички да спазват.

3. Притеснявате се да добавите колегите си в социалните мрежи

Ако искате да научите повече за фирмата, в която работите и да станете приятели с колегите си, трябва да научите повече за техните интереси и постижения. Първо, това ще ви помогне да намерите нещо, за което да говорите, и второ, ще научите какво да не говорите. Най-важното е да не разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не искате да ви помислят за клюкар, нали?

4. Опитвате да комуникирате прекалено много

Разбира се, би било страхотно, ако всички ви харесват още от началото, но ако сте прекалено упорити в комуникацията, ще отблъснете хората. Първо започнете да общувате с хората, които са най-близо до вас. Освен това трябва да намерите подходящия начин за комуникация с всеки от тях, тъй като хората са различни и някои обичат да говорят много, докато други са по-малко комуникативни. Също така не споделяйте твърде много лична информация и не задавайте твърде лични въпроси. 

5. Не правите комплименти

Ако забележите талантите и способностите на колегите си, направете комплимент. Разбира се, не трябва да бъдете прекалено ласкателни. Най-важна тук е умереността. 

6. Не сте неутрални

Ако забележите, че колегите са разделени на групи, не взимайте страна. За да запазите репутацията си и да бъдете харесвани от всички, тряба да бъдете неутрални. Бъдете любезни с всички и стойте далеч от негативни думи по адрес на други колеги. 

7. Не обръщате внимание на езика на тялото

Езикът на тялото е наистина важен при всяка комуникация. Можем подсъзнателно да изпращаме сигнали, които не искаме да изпращаме. Ако искате да направите добро първо впечатление на хората, с които общувате, използвайте тези трикове:

Гледайте човека, с когото говорите.

Обърнете тялото си към хората, когато говорят с вас.

Усмихвайте се учтиво, ако е възможно.

Не насочвайте пръста си или други предмети към хората.

Не покривайте устата си, когато говорите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay