7 неща в дома ви, които гостите ви ще забележат

7 неща в дома ви, които гостите ви ще забележат

Понякога сме толкова свикнали с нашите домове, че дори не забелязваме някои основни неща, които всъщност са очевидни. Или, напротив, може да сме обсебени от някои детайли и напълно да забравим за основните. За щастие имаме списък с неща, които могат да повлияят на начина, по който вашите гости виждат къщата ви.

1. Зацапвания около дръжките на вратите

Всеки ден докосваме дръжките на вратите и зоната около тях. Поради тази причина може дори да не забележим колко мръсни са дръжките на вратите ни. Тази зона е предразположена към зацапване от ръцете. Освен това там бързо се натрупват микроби.

2. Засъхнали капки вода по прозорците

70% от хората вярват, че прозорците са важна част от къщата. Въпреки това често забравяме да ги почистим. Ако прозорците ви са покрити с мръсотия и мазнини, дори и най-прекрасната гледка отвън ще бъде развалена.

3. Миризмата на дома ви

Ароматите са силно свързани с емоциите, затова много магазини ги използват, за да привлекат повече клиенти. Ако мястото ви мирише лошо, гостите ви може да си създадат неприятен спомен от къщата ви. Ароматните свещи, освежителите за въздух или просто миризмата на печен сладкиш ще добавят моментално 100 точки уют към вашия дом.

4. Мръсни кърпи

Последното нещо, което гостите ви искат да видят в банята, е миризлива кърпа. Не само това, гостите ще бъдат принудени да я използват, за да подсушат ръцете си. Влажните кърпи, покрити с мръсотия, ще развалят впечатлението, без значение колко готин е дизайнът на вашата баня. Освен това мокрите кърпи са нехигиенични, тъй като задържат влага и разпространяват микроби.

5. Подове, пълни с трохи

Хората често обръщат голямо внимание на пода в кухнята. Ако гостите ви трябва да събуят обувките си, избършете подовете си старателно, защото в противен случай те ще усетят всяка една трохичка под краката си. Освен това, ако гостите ви доведат деца, бактериите по мръсните подове могат да причинят проблеми.

6. Разхвърляна или лепкава маса за хранене

Никой не иска да седи на маса, която е като минно поле. Лепкава отляво, пълна с петна отдясно - винаги трябва да сте нащрек. Уверете се, че масата ви е чиста и че има достатъчно място за вашите гости.

7. Мръсни огледала

Вероятно дори не забелязваме колко мръсни са нашите огледала, особено в банята. При сутрешното бързане може случайно да оставим петна или косми. Все пак вашите гости със сигурност ще се погледнат в огледалото и ще забележат мръсотията.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay