Публикациите за обявяване на бременност излизат ли от мода?

Публикациите за обявяване на бременност излизат ли от мода?
Pexels

Съобщенията за бременност са забавна традиция, в която много бъдещи родители са участвали, за да споделят своята радостна новина със семейството и приятелите. От прочувствени публикации в социалните медии до креативни фотосесии, обявяването на бременност е нещо, което много бъдещи родители очакват с нетърпение, а със социалните медии дори непознати могат да се присъединят към това вълнение.

Напоследък обаче изглежда, че има забележима промяна онлайн по отношение на публикациите за съобщения за бременност. Все по-голям брой хора избират изобщо да не обявяват бременността онлайн. Вместо това тези родители решават да споделят новината в социалните мрежи едва след раждането на бебето- съобщение за бебе вместо за бременност.

Вероятно най-известният скорошен пример за необявяване на бременност до раждането е, когато Кайли Дженър очакваше първото си бебе, Сторми. Тя сподели хубавата новина чак след раждането на дъщеря си. Причината била, че искала да се грижи за себе си и да поддържа нивата на стрес по-ниски по време на бременността си.

Решението на Дженър беше нещо като уникален избор по онова време, оттогава много знаменитости последваха примера: Скарлет Йохансон и Колин Йост, Еми Росъм и Сам Есмаил, както и Неса Диаб и Колин Каперник. 

Обявяването или необявяването на бременност е много личен избор. Но бяхме любопитни да научим защо някой може да избере да изчака раждането на бебето си, за да обяви или сподели новината онлайн. 

Защо някои хора избягват публикациите за съобщение за бременност в социалните мрежи?

Смята се, че една от причините е, че все повече хора осъзнават, че репродуктивните проблеми са нещо много сериозно и че биха могли да наранят жените, които не могат да забременят. 

Повечето хора, които са заченали лесно, имат поне един познат, който има проблеми със забременяването. 

Другата причина може да бъде, че бъдещите родители искат да защитят и собствените си емоции. Повечето хора се чувстват по-комфортно да споделят новината чак след като бебето се е родило и са сигурни, че всичко е наред. 

В крайна сметка въпросът дали съобщенията за бременност стават все по-малко популярни е субективен. Ясно е обаче, че всяка бременна може сама да реши кога и как иска да сподели новината за бременността си в социалните мрежи и дали изобщо иска да я сподели. Всичко е въпрос на личен избор. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay