Истинските жени не се смеят? (18+)

Ситуацията в Турция става все по-сложна и пресираща за дамите

Истинските жени не се смеят? (18+)
Twitter

"Обществото в Турция е пред морален разпад. И мъжете, но главно жените трябва да бъдат сдържани, да са верни на съпрузите си и да избягват смях на публично място.”

Така започва речта на турския вицепремиер Бюлент Арънч, човекът, който миналата седмица предложи закон, чрез който буквално да се ограничи правото на жените да се смеят на публични места. Доводите му са повече от любопитни:

"Къде остана свенливостта на турската жена, къде са младите момичета, които се изчервяват и свеждат глава, когато някой ги погледне в очите… Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга.Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност."

Освен това Арънч също така е на мнение, че говоренето по телефона, сърфирането из интернет и гледането на телевизия също могат да се окажат пагубни за дамите от Турция. "Жените обсъждат назначителни неща по телефона," допълвайки, че някои телевизионни предавания причиняват "секс пристрастяване".

В отговор на меко казано сексистките и граничещи с фашизъм призиви на турския вицепремиер, Екмеледин Ихсаноглу, който е представител на опозицията, коментира в Twitter: "Турция има нужда от жени, които се смеят. Повече от всякога страната има нужда от усмихнати хора."

Неговият колега и съмишленик Бурхан Сенаталар бе дори още по-директен и ироничен в коментара си по повода, заявявайки: "От сега нататък ще отговаряме на всички изявления на г-н Арънч със смях!"

И ето, че отговорът не закъсня. Защото през изминалите няколко дни социалните мрежи бяха буквално заляти от снимки на смеещи се потребителки, а телевизионната водеща Бану Гювен дори призова туркините да организират смеещи се демонстрации.

Ето и как изглеждат някои от най-силните кадри, споделени от нежелаещи да замразяват усмивките си дами:

Истинските жени не се смеят? (18+)Twitter

Истинските жени не се смеят? (18+)Twitter

Истинските жени не се смеят? (18+)Twitter

Истинските жени не се смеят? (18+)Twitter
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

28 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Две блондинки си говорят: -Муцка, винаги изглеждаш много добре. Стегната. Стройна. Как го правиш - попитала едната блондинка? -Занимавам се с народни танци. -Ау-у, колко интересно! И какви танци...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти