Невръстни голи бурлески

Още един провокативен риалити формат, чиито главни герои са малки момиченца

Пейдж и нейната майка преди участие
Пейдж и нейната майка преди участие
Dance Moms

Преди време ви разказахме за тоталната липса на морал в едно американско риалити - Toddlers & Tiaras, чиито главни герои са малки, объркани и фрапантно суетни момичета. Те се борят за титлата "Кралица на красотата” със зъби и нокти. В случая към поговорката можем да добавим и присадени коси, стегнати корсети и бронзанти, за да обрисуваме цялостната картина, която показва шоуто.

Днес темата ни за размисъл отново е насочена към ценностната система на някои родители и към липсата на разумна мисъл, с която възпитават децата си. Естествено тук, освен родителите, са виновни и медиите. Най-вече за това, че лансират подобен тип предавания, за да привлекат публиката към малкия екран.

Друго, много подобно по сюжет и главен замисъл предаване, се излъчва в момента в Америка. То носи името Dance Moms и от лятото на 2011 година цели да проследява ранната кариера на младите момичета, които искат да танцуват в света на шоубизнеса. Участничките са на възраст между 6 и 13 години, а в риалити формàта участват заедно със своите майки. Те, от своя страна, са там, за да контролират решенията на дъщерите си и да им вдъхват увереност, когато е нужно. Но последното изречение звучи прекалено положително, на фона на действителността. Заради своите болни амбиции, тези родители стигат до твърде крайни мерки в отношението си към техните деца.

На въпрос на журналистка от ABC News към момичетата, кога им остава време да си играят и просто да бъдат деца, малките отговарят: "Никога!”. Защото преследването на славата е по-важно от губенето на време с кукли и други момичешки неща, които само ги разсейват.

Нов, още по-фрапиращ случай около шоуто, разгневи много от родителите в Америка. В момента тече излъчването на втория сезон на Dance Moms, а в последния епизод продуцентите доказват колко далеч могат да стигнат. Виждаме малките момичета полуголи, облечени само с бикини, да танцуват страстни бурлеска танци, и то пред очите на родителите си.

Похотливите танцови движения, изпълнявани от децата, целят да докажат колко уверени са всъщност те, а според треньорката Аби Лий Милър "трябва да се държат, сякаш никой мъж не може да ги има”. По идея на същата тази дама, танцовите костюми на малките са в телесен цвят, за да имитират голота.

В епизода виждаме момиченце, което казва пред камерата: "Не искам да бъда гола на сцената!”. Майка ѝ пък отвръща с "Никой не иска да чува думата голата в едно изречение с името на дъщеря си.”

Треньорката, в чиято власт са момичетата и техните майки, оправдава решението си с твърдението, че сценичното им облекло е съвсем нормално. "Всички в тази индустрия знаят, че децата са покрити с плат и всичко е наистина безобидно. Тези майки трябва да спрат да ми се оплакват, все пак разбирам най-добре от работата си!” И може би поуспокоени от тези думи, майките наистина отказват да спорят с опърничавата Милър.

От една от американските медии - Daily Mail - не пропуснаха да вземат страна, определяйки шоуто за крайно недопустимо. Според тях, това риалити започва да бъде все по-низко от началото си, а ние смятаме, че представлява чиста доза законна детска порнография. Чудим се как на място като Щатите, където съществуват редица закони, отнасящи се до отглеждането на дете, може да бъде позволено излъчването на подобно нещо. Или за шоубизнеса границите на законодателството са прекалено тесни?

56 11
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.15
Kрасимир Стоев 13.03.2012|11:12
Зомбирали се се от толкова ядене на ГМО-та.
14
Хорхе Ринков 13.03.2012|11:11
Дори извратено. Все едно да пусна дъщеричката си по предизвикателно бельо да се кълчи пред възрастни?! С пистолет в челото не бих го допуснала.
13
Milo Rad 13.03.2012|11:09
В Америка сякаш няма организации за защита на детето. Наистина, какво им става на тези хора?
12
Христея Бакалова 13.03.2012|11:07
Тук въпросът доре не е до откраднатото детство, а до неприличната близост на този формат до чистата порнография. Какво й става на Америка, популярна по цял свят с високата си религиозна цензура?
11
Steffi To 13.03.2012|11:05
Хляб и зрелища. Особена на един пренаситен пазар, какъвто е американския, битката за рейнитг и популярност трябва да е отчайващо груба.
10
Marya Rossa 13.03.2012|11:03
Това е последствие от непрестанната мания за пари и материални блага. Накрая човешката личност се деформира до неузнаваемост.
9
Diana Nenova 12.03.2012|16:32
Горките дечица! Родителите им ограбват детството, за да задоволят болните си амбиции.
8
Рени Чен 12.03.2012|16:06
Едно дете не би направило този избор само! да се лиши от детство, от приятели, от забавление... Да, сигурно има хиляди възможности след това, но тези деца растат ощетени и годините на игри никой не може да им ги върне.
7
viktoriq doncheva 12.03.2012|11:13
и още предстои ,за съжаление
6
hristina dobreva 12.03.2012|10:00
това е възмутително
5
Diana Simeonova 10.03.2012|15:00
такива родители за психиятрията ,да оставят децата да си изживеят детството
4
Iskra Petrova 09.03.2012|19:27
Така е!Гледала съм ги по тв,направо ужас!Даже една мама беше сложила протеза на горкото дете,че му бил паднал 1 зъб!
3
Големият Брат 09.03.2012|18:22
Без думи съм! Човечеството съвсем се чална!
2
Жулиета Асенова 09.03.2012|18:14
но за съжаление сякаш хората точно това търсят
1
desislawa pawlewa 09.03.2012|17:54
това е неморално и отвратително
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти