Хартиени карти и пушене на закрито: Какво НЕ ни липсва от 90-те

Хартиени карти и пушене на закрито: Какво НЕ ни липсва от 90-те

Макар и мислено, редовно се връщаме назад към детството и си даваме сметка колко много се е променил животът в наши дни. Това бяха времена, изпълнени прекрасни преживявания, но не можем да отречем, че някои странни явления от онези години не са за пренебрегване.

Независимо дали става въпрос за манията по солариума, загубата на връзка с приятели поради изгубени телефонни номера или училищният тормоз (който продължава и до днес), 90-те и 2000-те години ще бъдат запомнени завинаги със смесица от добри и лоши моменти.

Вирусна вече публикация в Reddit предлага различни мнения на множество потребители по въпроса. Нека видим най-интересните:

Домашният телефон, който винаги бе вдиган от родителите на прителя ни

Удобството да се обадите на някого директно на мобилния му телефон не беше достъпно в ерата на домашния телефон. Вместо това човек трябваше първо да проведе неудобен разговор с родителя.

Пушене на закрито

Хартиени карти и пушене на закрито: Какво НЕ ни липсва от 90-те

Едва ли подобно нещо може да се забрави. Димна завеса навсякъде - в ресторанти, кафенета, дори у дома на семейно събиране.

Солариум

В онези години тенът беше на мода и се смяташе за здравословен и привлекателен, особено сред тийнейджърките. Почти всяка наша прителка посещаваше солариум реодвно без да се интересува от вредата, която може да ѝ нанесе.

Музиката не беше толкова достъпна, колкото в наши дни

Едно време си купувахме аудио касети, след което се появиха дисковете. След това станахме модерни и изпозлвахме MP3 плеъри, за които трябваше да теглим музика от съмнителни сайтове с часове. Обикновено компютрите ни се пълнеха с вируси и музиката беше с ужасно качество и странен говор отгоре.

Хартиените карти

Хартиени карти и пушене на закрито: Какво НЕ ни липсва от 90-те

Обичайна картинка от едно време - цялото семейство е в колата, таткото шофира, а майката е разгърнала огромна карта, опитвайки се да разбере къде точно се намират. Ориентацията е трудна, таткото псува - истинска семейна идилия. Благодарни сме на удобствата, които ни предлагат днешните технологии.

Бавните компютри

Истината е, че бяхме благодарни на това, което имаме, защото в онези години не всеки разполагаше с компютър у дома. Но зареждането на Windows 95 по 10 минути не беше най-приятната част.

Единственият ни контакт от разстояние бе телефонът

Хартиени карти и пушене на закрито: Какво НЕ ни липсва от 90-те

Въвеждането на социалните мрежи революционизира начина, по който поддържаме връзка с приятелите и семейството си – вече не се изисква да запомняме телефонни номера, за да поддържаме връзка. Преди записвахме номерата в тефтерчета или на хвърчащи листчета. Изгубехме ли ги, губехме връзка с човека!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay