Учените обясняват защо обичаме да носим суитчъра на своя любим

Учените обясняват защо обичаме да носим суитчъра на своя любим

Тези от вас, които са във връзка, със сигурност поне веднъж са обличали суитчъра на своя партньор. Особено след романтична вечер, много обичаме да "откраднем" дрехата на своя любим и да се сгушим в нея. До такава степен сме свикнали с този жест, че сякаш не ни прави впечатление. Но защо го правим? Оказва се, че освен приятното чувство, то кражбата на суитчъри си има и научно обяснение. Ето какво казват учените:

Прави ни щастливи

Когато обличаме дрехата на своя любим, това кара тялото ни да освобождава серотонин и ендорфини. Да, това е научно доказано твърдение. Обличайки суитчъра на своя любим ние се изпълваме с положителни емоции и ставаме по-радостни.

Изглеждаме сладко

Обикновено нашият мъж носи няколко пъти по-голям размер от нас. Когато облечем негова дреха се чувстаме като голяма, пухката топка. На нас ни е комфортно, а мъжете пък го намират за изключително сладко.

Чувство за сигурност

Когато сме облечени в суитъра на своя любим, това ни кара да се чувстваме защитени. Същевременно ни подтиква да покажем на света около нас, че вие сте жената именно на този мъж.

Учените обясняват защо обичаме да носим суитчъра на своя любим

Ароматът

Мирише на него - на парфюмът му, на дезодорантът му или на друг козметичен продукт, който той употребява. В комбинация с естествените аромати на тялото му, ние обличаме дрехата, за да ни напомня за него. Дори, когато той не е наоколо, не се чувстваме сами.

Обичаме да си присвояваме разни неща

И никой не може да ни вини! Вероятно мъжът до вас винаги се оказва с някоя липсваща дреха, която отдавна се намира във вашата част на гардероба. Но знаете, че той ви обича и ще ви се размине :)

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay