Няколко неща, които могат да накарат гостите да се чувстват неудобно

Няколко неща, които могат да накарат гостите да се чувстват неудобно

Всички сме хора и често не можем да устоим на желанието да разгледаме чуждия апартамент, когато отидем на гости. Ето няколко неща, които могат да накарат гостите да се чувстват неудобно: 

1. Конкретни книги, оставени на видно място

Възможно е просто да обичате да четете книги за хипноза или лечение, но на някои гости може да им се стори подозрително. Няма нужда да криете страстите си от най-добрите си приятели, но ако очаквате хора, които не са ви наистина близки, тези книги трябва да бъдат скрити.

2. Липса на необходими тоалетни принадлежности в тоалетната 

Филмовите герои могат да останат в чужда къща за един ден и да не ходят до тоалетната, но реалните хора имат физиологични нужди. Може да бъде доста неудобно, ако в банята няма нито тоалетна четка, нито тоалетна хартия. Заредете тоалетната с тоалетни принадлежности, когато очаквате гости. 

3. Твърде горещо или твърде студено

Много от нас са се сблъсквали със ситуацията, в която колеги спорят за температурата в офиса - на някои им е твърде горещо, на други - твърде студено. Но ако можем да се ядосваме на това в офиса, често понасяме това неудобство от учтивост на сбирка в чужд дом.

Комфортната температура за повечето хора е 20-22 °C. Можете да имате това предвид и да наблюдавате гостите си - лесно е да разберете дали на някого му е горещо или студено. 

4. Опитвате се да сближите гостите си с домашните си любимци

Не всички гости ще бъдат възхитени от факта, че сте сложили бялата си пухкава котка върху черните им панталони. Някои хора обикновено се страхуват от животни и могат да изпаднат в стрес само от срещата с вашето мъничко чихуахуа. Много котки и кучета също се страхуват от непознати. Понякога е по-добре да оставите домашния любимец в другата стая за доброто на всички.

5. Оставяне на лични предмети на видими места

Гостът не е нужно да знае, че домакинът носи боксерки със смърфове или че домакинята предпочита ароматизирани дамски превръзки. Продуктите за лична хигиена могат временно да бъдат скрити в нощното шкафче, а стойката за сушене с бельото може да бъде отнесена в друга стая.

6. Почистване в средата на партито

Ако домакинът стане в средата на вечерята, за да измие чиниите или грабне панически трохичка, паднала на пода, гостите може да се почувстват неудобно. Те могат да помислят, че ги упреквате, че са несръчни или че искате да се сбогувате с тях възможно най-скоро. Просто се отпуснете и се насладете на вашето парти и почиствайте, когато всички си отидат.

7. Оставяйки дрехите си разпръснати наоколо и липса на свободно място по рафтовете

Ако вашият гост ще остане за една нощ, учтивото нещо, което трябва да направите, е да му предоставите рафт или нощно шкафче, където да може да прибере нещата си. Едва ли някой ще бъде доволен от перспективата да остави дрехите си на пода или да премахне дрехите, оставени от домакините, за да направи място за своите.

8. Зацапани прибори за хранене

В днешно време не пазим красиви съдове само за гости. Но това не означава, че човек ще се радва да яде от зле измита чиния или да пие от чаша с кафяви петна. Между другото, петна от чай и кафе могат лесно да бъдат премахнати със сода за хляб.

9. Твърде много кърпи

гато човек влезе в чужда баня за първи път, много въпроси се появяват в главата му. Как мога да изсуша ръцете си? Закачете отделна чиста кърпа в банята, преди да пристигнат гостите. В идеалния случай, ако я поставите близо до мивката, те веднага ще разберат, че могат да я използват.

10. Третирате гостите си като членове на вашето семейство

Някои хора не се срамуват да измият котешката тоалетна в кухненската мивка, докато гост седи на масата и се опитва да изяде тортата си. Искаме да вярваме, че има много малко подобни домакини, но понякога трябва да сме готови на всичко, когато сме на гости.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay