Няколко неща, които не бива да правите, когато спре токът

Няколко неща, които не бива да правите, когато спре токът

Ако сте от хората, които имат страх от тъмното, вероятно изпадате в паника, когато спре токът. Без значение дали ви е страх от тъмното или не, трябва да знаете какво да направите, когато се окажете в такава ситуация.

Обикновено хората палят свещи, изключват електроуредите, но всъщност тези неща не са правилни. Ето още какво не бива да правите, когато спре тока:

1. Палене на свещи

Когато спре токът, особено през нощта, първата ви реакция вероятно е да запалите свещи. Може би дори сте се запасили със свещи точно за такива случаи. Свещите обаче лесно могат да се преобърнат, което причинява още повече проблеми. По-добре е да използвате електрически фенери, тъй като светят по-силно и са по-безопасни. 

2. Не позволявайте батерията на телефона ви да се изтощи

Тъй като телевизорът и компютърът няма как да работят без ток, повечето хора започват да правят нещо на телефона си, тъй като им е скучно и батерията се изтощава. Но това не е добра идея, тъй като може да ви потрябва телефон, при спешен случай. 

3. Изключване на всички електроуреди

Добре е да изключите електроуредите си, тъй като при случай на токов удар, може някой от тях да изгори. Но е добре да оставите поне една лампа включена, за да можете да разберете, че токът е дошъл. 

4. Отваряне на хладилника 

ез захранване, хладилникът може да съхранява храната само в продължение на около 4 часа. И това е само ако не отворите вратата, тъй като при отваряне на вратата, студеният въздух излиза и храната ще се развали по-бързо. Така че, ако спре токът, не отваряйте вратата на хладилника. 

5. Изпразване на фризера

Въпреки че може да се изкушите да изпразните фризера си, тъй като няма сила, която да задържа храната студена, не забравяйте, че замразената храна може да служи и като изолатор, като запазва другите храни студени възможно най-дълго. Пълният фризер може да издържи много по-дълго от този, който е само наполовина пълен.

6. Разхищаване на вода 

Прясната, чиста питейна вода е едно от най-важните неща, които ще ви трябват по време на прекъсване на електрозахранването. Все пак никога не знаем колко дълго ще продължи, така че трябва да имаме достатъчно вода, която е годна за пиене. Ако е възможно, като чуете за предстоящо прекъсване на захранването, трябва да се запасите с бутилки с вода.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay