Когато жертвите на домашно насилие проговорят

Вижте смразяващите им разкази...

Когато жертвите на домашно насилие проговорят

Домашното насилие има различни форми, които включват физическо насилие, сексуално и емоционално малтретиране, заплашване, сплашване, икономическо лишаване и заплахи за насилие. Това е един от проблемите в световен мащаб, борбата с които е изключително трудна.

Благодарение на интернет пространството, жертвите на насилие получават все по-голяма възможност да говорят за онова, през което са преминали. Точно това правят много от жените по света, които са били жертва на домашно насилие, но са успели да се измъкнат от тази унищожителна връзка. Разказите на други описват сегашното им положение, от което все още не са намерили изход.

Днес ще споделим с вас 20 емоционални поста, чрез които силните жени, жертви на тормоз от страна на приятеля си, споделят накратко своята история със света. Те ще ви поразят със своята искреност, дълбочина и скрит кураж.

Когато жертвите на домашно насилие проговорят

1. "Имах връзка с човек, който ме малтретираше. Удряше ме навсякъде, дори по гърдите. Сега, когато правя любов с настоящия си приятел, не усещам нищо в тази област.”

2. "Приятелят ми ми казваше, че ме обича. След това рани ръката ми с нож. Намирам се в капана на насилствена връзка.”

3. "Приятелят ми злоупотребяваше с мен по всички възможни начини.”

4. "Приятелят ми е насилник. Какво правя?”

5. "Реалността е различна. Животът в убежище за жертви на домашно насилие е далеч по-труден от съвместното съжителство със самия насилник.”

6. "Изгубих дома и семейството си. Сега съм заклещена в насилствена връзка, без никаква възможност за бягство. Наистина нямам такава възможност.”

7. "Страхувам се да напусна приятеля си, който упражнява насилие върху мен. Наистина не знам какво да правя.”

8. "Приключих с една лоша и отровна за самата мен връзка преди година, но всичко, през което преминах, все още намира начини да ме преследва. Нощем не мога да спя. Представям си, че когато се събудя на следващата сутрин, ще видя разбития си нос в огледалото.”

9. "Бях малтретирана от съпруга си много дълго време, но в края на краищата го напуснах. Сега той не плаща никаква издръжка за двете си деца. Затова мизерстваме. Не знам дали ще имам възможност да ги пратя на училище утре, нито дали ще успея да осигуря прехраната им в края на седмицата.”

10. "Преди пет години имах приятел, който ме малтретираше. Сега се страхувам, че никога няма да успея да открия някой, който разбира страха ми, и все пак ме обича.”

Когато жертвите на домашно насилие проговорят

11. "Днешният час беше посветен на домашното насилие. Бившият ми приятел го упражняваше редовно върху мен. Учителят ми ме попита дали съм докладвала за онова, което правеше, и защо съм постъпила по този начин. Беше ужасно…”

12. "Най-накрая напуснах приятеля си насилник. Чувствам се толкова свободна.”

13. "Бившият ми приятел беше копеле. Бях с него цели седем години. Днес съм щастливо омъжена за най-прекрасния човек, когото познавам. Но аз вече нямам самочувствие и обвинявам бившия си приятел за това. Как да забравя миналото?”

14. "Бях част от насилствена връзка. Все още смятам, че вината за всяко изнасилване и посинено око беше моя.”

15. "Напуснах насилствената среда, в която живеех, преди година. Защо все още всичко е толкова трудно? Мога да плача. Но какво да оплача? През по-голямата част от времето просто се чувствам объркана."

16. "Малтретираше ме психически и физически. Той успя да направи от мен човека, който искаше да бъда. Изоставих работата, мечтите, семейството и приятелите си заради него. Шест години по-късно ми каза, че не го заслужавам.”

17. "Бившият ми упражняваше насилие върху мен и детето ми. Затова го напуснах.”

18. "Една насилствена връзка може да бъде толкова объркана. Бившият ми приятел ме беше подчинил до такава степен, че когато ме риташе в ребрата, аз го прегръщах, докато плачех. Сега се връщам назад и мисля за всичко онова, което е трябвало да направя.”

19. "Бившият ми приятел ме биеше и сега се страхувам да започна нова връзка.”

20. "Приятелят ми упражняваше физически и психически тормоз над мен. Сега се притеснявам, че никога повече няма да мога да се доверя на някого…”

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay