Знаци, че любовта ви се е изчерпала

Знаци, че любовта ви се е изчерпала
Pexels

Магично е, когато се влюбим в някого. Чувстваме се щастливи, настроението ни постоянно е на макс. Също така обаче е нормално, когато разлюбим някого. Това често се случва постепенно и много фактори обуславят изчерпването на любовта. Ето няколко признаци, че любовта ви вече не е същата.

Оплаквания

Малките, леки оплаквания към партньора ви, които споделяте на някого, на когото имате доверие, е нормално, но когато тези оплаквания стават все по-чести и ви трябва все повече време, за да обясните защо ги имате, то проблемът е по-голям. Трябва да се изправите директно срещу него.

Приоритети

В една щастлива връзка всеки от партньорите трябва да се интересува от емоциите на другия. Но ако единият от партньорите дава приоритет на емоциите на трети човек, тогава любовта вече е загубена.

Безразличие

Ако изпитвате безразличие към партньора си, чувствате, че не изпитвате абсолютно никакъв интерес към него, това е явен сигнал, че нещо не е наред. Любовта ви към него е мъртва или започва да изчезва. Да имате среща за вечеря, а ти да не изпитваш никаква тръпка какво ще облечеш – това също е знак.

Не прекарвате време заедно

В началото на връзката ви най-вероятно не сте искали да прекарвате и минута далеч един от друг. Но след известно време, ако сте започнали да се виждате по-често с приятели или пък да прекарвате време навън, без обаче неговото присъствие да ви липсва, това е знак, че любовта ви е изчерпана. Нежеланието да сте в една стая не трябва да се приема лекомислено и трябва да признаете, че във връзката ви има проблем.

Отдръпване

Ако от известно време таите в себе си своите мисли и чувства, струвайки ви се ненужно да ги споделяте с половинката си, е показателно. Това не е нищо друго освен огорчение и се случва, когато не получавате любовта и подкрепата, която сте искали.

Липса на интимност

Ако чувствате, че вече не сте сексуално привлечени към партньора си, замислете се. Интимността може да бъде възобновена, тъй като липсата на желание за секс не е толкова рядко срещано в една връзка, но ако периодът продължи особено дълго, трябва да потърсите професионална помощ и да говорите открито с половинката си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти