Сезон на Козирог 2022: Какво да очакваме?

Годината е почти към края си и това може да означава само едно: сезонът на Козирозите е пред нас. Но с множество ретроградни планети, има повече от очакваното за сезона на Козирозите тази година. Ето какво трябва да знаете и как да работите с енергията на този сезон от астролог.

Какво ви очаква този сезон на Козирозите?

Сезонът на Козирозите започна на 22 декември тази година, денят след зимното слънцестоене и денят преди новолунието в Козирог. Тази енергия ни настройва наистина добре да намерим някакво заземяване сред потенциално забързаното време на годината. (Здравей, празничен стрес !).

Козирогът е последният земен знак на астрологичната година, а шапките са най-известни със склонността си да работят упорито, да постигат успех и да се придържат към високи стандарти. Това означава, че всички можем да очакваме да се поразровим как за нас изглежда успехът и как можем да го постигнем през следващите седмици.

Но също така ще имаме двама големи планетарни играчи в ретроградност през тазгодишния сезон на Козирога, Меркурий от 28 декември до 18 януари и Марс (който е ретрограден от края на октомври) до 12 януари. Както Меркурий, така и Марс в ретроградност, ще има фокус върху отразяването и рафинирането, но може да започнем да се чувстваме малко нетърпеливи.

Куин обяснява, че тази плътност ще започне да се разсейва, след като и двете планети се върнат по преките си маршрути и тогава всъщност можем да започнем да прилагаме нашите отражения в действие.

За щастие обаче, Козирогът винаги е готов за всяка задача и неговата заземена, практична енергия не само ще ни помогне да видим какво трябва да разгледаме, но и да приложим структурите и традициите, които най-добре могат да ни подкрепят. Тази основа също ще бъде особено полезна по време на празничния сезон, който е свързан със структурата и традицията по свой собствен начин.

Как да работим с тази енергия?

Сезонът на Козирозите започва зимата тук в Северното полукълбо, известен още като подходящо време да погледнете вътре в себе си, да помислите и да започнете да мислите какво бихте искали да видите да расте през следващата година.

Енергията на този сезон на Козирога е много в подкрепа на въпроси като: Ще бъда ли готова да продължа напред след сезона на Козирога? Какво искам да се развива? Как мога да използвам този сезон на Козирог, за да се подготвя за инерция напред?

Зимното слънцестоене е началото на нова сезонна глава, което означава промяна в живота ни – и ще бъде страхотно за засаждане на семена. Енергията на Козирога може да ви помогне във всички дългосрочни цели.

Само не забравяйте да действате бавно, тъй като Меркурий и Марс са ретроградни. Така че не бързаме с нещата, а обмисляме предварително какво искаме през новата година, какви ценности установяваме или възстановяваме и след това конкретно позволяваме новолунието в Козирог да бъде ранна отправна точка за новата година.

Разбира се, може да не е супер бляскаво да наведете главата си и да държите конете си, така да се каже, но има сезони за бърз растеж, промяна и сезони, по-подходящи за тих размисъл. Този сезон на Козирозите ще бъде последният!

Може би желаете Марс да излезе от ретроградност или може би сте доволни да се отпуснете в самотата, която този сезон носи. Във всеки случай, през този сезон на Козирозите, името на играта е засаждане на дълбоки, дългосрочни семена, отразяване и оценка преди новата година и мислене за практичните, действащи начини, по които можете да продължите напред, когато нещата се осветлят края на януари.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay