Преди да си вземете кученце, представете си живота си след 10 години и повече

Преди да си вземете кученце, представете си живота си след 10 години и повече

Решението да си вземете кученце, при някои хора не е особено трудно и го решават бързо. Малките кученца са супер сладки, пухкави, енергични и хората не се замислят много. Това решение обаче е изключително важно и получавате нов член на семейството и приятел за цял живот. За съжаление, кучетата не живеят колкото хората, така че нямаме предвид за целия ваш живот, а за целия живот на кучето. И ваша отговорност е да се грижите за него, когато остарее и се разболее, независимо колко трудно и сърцераздирателно може да бъде това. 

Британи Таркингтън написа сърцераздирателна публикация във Фейсбук за своето 12-годишно куче- Уини. Тя разкрива как трябвало да се грижи за Уини, докато остарявала, докато тя за съжаление не починала. Британи иска хората да си представят, че след години ще се грижат за възрастните си кучета, когато най-много се нуждаят от нашата помощ и подкрепа. Ако не можем да дадем това обещание, не би трябвало да си взимаме куче изобщо. А и всякакъв друг домашен любимец...

"Знам, че е трудно, но те ни дават толкова много в краткия си живот, най-безкористното нещо, което можем да направим в живота си, е да се уверим, че се чувстват обичани и комфортно в края.", казва Британи. 

Британи споделя как се запознала с Уини. Отначало Британи искала чихуахуа, но видяла обява за 6-месечно кученце, порода Джак Ръсел, което не се разбира с другото куче в семейството и си търси нов дом. 

"Отидохме да я видим. Тя се затича към колата и след кратък разговор, Уини беше в скута ми в колата и пътувахме към вкъщи. ‘Рокси или Уини?’, попитах майка ми. Тя отговори: "Тя не прилича на Рокси." Уини беше. Това беше първият път, когато Уини ни погледна. Виждала съм този поглед милион пъти и ще ми се иска да мога да го виждам завинаги. Очите й бяха най-изразителните неща на тази планета. Можех да прочета всяка мисъл с този единствен поглед."

Преди да си вземете кученце, представете си живота си след 10 години и повече

Уини била до Британи в продължение на 12 години и половина. През това време се случили много неща: Британи завършила гимназия, бунтувала се, завършила колеж, родила бебе, преместила се, омъжила се и донесла други животни у дома. Но през всичкото това време, животът й все още се въртял около Уини.

"Ти винаги беше до мен. Независимо дали те оставях по цял ден сама или имахме различни приключения заедно. И аз ти благодаря за това. Преди да се появиш в живота ми, не съм осъзнавала, че имам нужда някой да спи до леглото ми, когато съм сама или да има на кого да разкажа какво се е случило, когато съм тъжна."

Според Британи, началото на живота на Уини е бил пълен с енергия и забавление, но нейните старини са й били любими. "Лицето ти побеля, енергията ти изчезна, но ти беше мъдра по начин, който повечето хора не биха разбрали. Не винаги беше лесно, но бих го направила милион пъти, само за да бъда с теб. По това време започнах да се чудя  защо хората изоставят възрастните животни през най-ценните и уязвими времена. Никога няма да мога да отговоря на това. Просто се надявам да спрат и да помислят.”

Уини била най-добрият приятел на Британи в света. Тя казва, че е много благодарна за последната година от живота на кучето си. По-голямата част от времето прекарали заедно. "Тя пътуваше с мен, ходеше с мен на разходки и идваше с мен до магазина. Тя беше най-добрият ми приятел и се надявам да е почувствала любовта, която й дадох през последната й година. "

За съжаление не всички са толкова мили и отдадени на своите домашни любимци като Британи. Според нея някои хора се отказват от кучетата си, след като започнат да остаряват.

"В приютите има твърде много възрастни кучета. По-скоро това се дължи на разходите или на това, че те не могат да понасят да гледат възрастните си домашни любимци, твърде много хора се отказват от възрастните си кучета."

Така че, преди импулсивно да отидете да купите или осиновите онова сладко куче, в което сте се влюбили от пръв поглед, трябва да сте подготвени предварително за всички добри и лоши неща, които ще дойдат през целия живот на кучето. Много хора се съгласиха с посланието на Британи: публикацията й получи над 52 хил. харесвания, споделена над 81 хил. пъти и започна истинска дискусия със 7,3 хил. коментара.

Преди да си вземете куче, помислете за живота си след около 10 години. И ако не сте готови да дадете на това същество цялата любов, на която сте способни, не го взимайте...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay