Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата им

Колкото и да са независими животните, никое от тях не е застраховано от някаква злополука или инцидент, което от време на време изисква някаква човешка помощ. За животни, които се считат за диви, които живеят живота си в гори или други местообитания, може да бъде наистина трудно да се намери и получи подкрепа от хората. Въпреки това, някои хора са готови да извървят още няколко километра, за да помогнат на космат приятел.

Точно това е случаят с Ники Робинсън, която споделя част от работата на майка си Линда с диви миещи мечки.

Да имаш миещи мечки у дома

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

Ники Робинсън и майка й Линда живеят в Канада, страна, известна с процъфтяваща популация на миещи мечки, така че не е необичайно да се виждат тези малки приятели. И двете жени са запалени по природата и дивата природа. 

Присъствието на тези интелигентни животни се смята за "чума" от някои хора. Това може да обясни защо миещите мечки не се смятат често за животни, които се нуждаят от подслон или дори от човешко внимание, въпреки че това всъщност не е вярно. Всъщност миещите мечки, както в случая с нашия герой, Малките Ръце, понякога се оказват насред природата, по пътищата или в градовете сами, безпомощни, беззащитни или ранени и имат голяма нужда от нашата помощ. За щастие има и хора, очаровани от тези малки животни, които са готови да им дадат дом и много любов, каквато заслужават.

Малките ръце, бебе миеща мечка, на пътя само

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

През 2017 г. бебето миеща мечка, което по-късно било наречено Малки ръце, влиза в живота на Ники и Линда, както си представяте - почти изненадващо. Очевидно, когато намерили това малко момче, то наистина се уплашило и било отстрани на пътя. То било отведено в дома им и те станали неговите велики спасители и защитници. В крайна сметка той прекарал малко повече от 5 месеца с тях.

Много грижи и опит за бягство

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

Когато това красиво бебе било осиновено донякъде от хората, които за известно време щели да бъдат неговото семейство, първо трябвало да бъде почистено, затоплено, рехидратирано, хранено и държано в изолация известно време, само от предпазливост. Линда и Ники се справили чудесно с опазването на Малките ръце. Обаче не знаели, че този мъник бил и малко палав.

Казваме го, защото, въпреки младата си възраст, миещата мечка, по някое време, решила да излезе от кутията си и да се скрие от спасителите си. Не можели да го намерят, трябвало да прибегнат до невероятното обоняние на семейното куче, което най-накрая го намерило някъде сред обувките. 

Той намерил големи приятели от други видове

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

Малките ръце не бил единственото животно в дома на Линда и Ники, имало и други спасени домашни любимци, както и семейни домашни любимци, които живеели с тях от известно време. Бебето миеща мечка влиза в семейния дом същата година като и спасено куче, което Линда осиновила, така че те израснали заедно. И той има чудесни отношения с животните, които са били в дома по това време, което доказва, че с всеки може да се разбира, стига да расте в семейство, изпълнено с любов.

Може би ключът към този успех бил, че 2-те спасителки на Малки ръце се опитали да направят живота му възможно най-нормален (за миеща мечка). Дори щял да излезе от къщата и да изследва природата, знаейки, че може да се върне при тях по всяко време. По този начин те се уверили, че когато той е готов, Малките Ръце ще може да се интегрира в естественото си местообитание и да функционира сам.

Малки ръце намерил майка в лицето на Линда

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

Линда станала основният болногледач и защитник на главния герой на тази красива история. Тя била решена да го вдигне и да се увери, че той се оправя и може би това е причината, поради която Малките ръце изпитва специална връзка, основана на любов и обич към тази мила жена. Дори и днес, 4 години след реинтеграцията му в дивата природа, тази миеща мечка, вече пълнолетен и функциониращ възрастен, се връща от време на време, за да посети и да даде любов и обич на семейството. Особено на любимата си Линда, за която знае, че се е грижила за него, когато е имал най-голяма нужда.

Майка и дъщеря спасили бебе миеща мечка преди 4 години и то продължава да се появява на вратата имNikki Robinson

Може би това е неговият специален начин да каже благодаря за всичко, което тя е направила за него, или може би просто му липсва, но е факт, че той все още отива до входната врата, за да поздрави Линда, да седне в скута й, да й даде няколко прегръдки и да прекарва време с нея.

Историята на Малките ръце вероятно би трябвало да повиши осведомеността относно способността на животните да изпитват чувства, да обичат и да бъдат благодарни. Тази миеща мечка, която пристигнала в дома на Ники и Линда като бебе, успяла да създаде нежна връзка, продължила с течение на времето. Това е животно, което, въпреки че е считано за диво, е способно да обича, да помни и да проявява обич. Това е нещо, което всички трябва да вземем предвид, когато се натъкнем на един от тези малки космати приятели, не мислите ли?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

24 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти