Защо раздялата със социалните мрежи ме направи по-щастлив човек

Защо раздялата със социалните мрежи ме направи по-щастлив човек

Всичко започна с последването на една дама инфлуенсър. Тя не постваше нищо дразнещо или ужасно, но аз просто се чувствах нещастна, когато гледах снимките й. Дори не мога да ви кажа каква точно беше снимката или какво гласеше постът, но си спомням чувството, което ме обземаше – нещастие.

По-късно същото се повтори със снимка на момиче от гимназията, за което си спомням, че не беше много мило. Тогава реших, че трябва да приключа. Не е нужно да следя тези хора в социалните мрежи. Защо пълня живота си с хора, което ме правят нещастна? Престанах да я следвам. Светът не свърши. Сигурно на нея дори не й пука. Върнах се на страницата на инфлуенсърката и я блокирах.

Така започна мисията ми да освободя профила си от хора, които не ме правят щастлива. Момчето, с което излизах няколко месеца? Вече го няма. Гадните момичета от университета? Тях също. Фитнес моделите, които ме карат да се чувства зле в тялото си? Изтрих ги. В днешно време не можем да страним безкрайно от социалните мрежи, но е нужно те да ни разсейват от ежедневието, а не да ни натоварват. Последвах хората, с които наистина съм приятел, семейството ми, треньори, които ме вдъхновяват, блогъри, които публикуват страхотни снимки и мемо акаунти, които ме карат да се смея с глас.

Да бъдете избирателни по отношение на хората, с които се обграждате, е важно за вашето здраве и самообслужване. Толкова дълго оставях страха да бъда приета и харесвана да контролира кого да следвам и с кого да общувам.

Сега профилът ми ме зарежда с радост, когато видя приятелите ми да публикуват за ваканциите си със семейството си или с партньорите си, блогърите, от чиито тоалети черпя вдъхновение, и фитнес акаунтите, които ме мотивират, вместо да ме потискат. Социалните медии не трябва да бъдат токсичното място, което всички казват, че е, но трябва да сте готови да направите първия ход, за да го почувствате по този начин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay