Кога трябва да си направиш тест за бременност?

Кога трябва да си направиш тест за бременност?
Pexels

Усещането в теб да расте живот е невероятно. А моментът, в който разбирате, че ще станете майка, е незабравим. Докато много жени предпочитат да си направят теста за бременност у дома, то някои предпочитат да пропуснат тази стъпка и направо да си направят кръвен тест в лаборатория.

Но колко скоро, след като през главата ви мине мисълта, че сте бременна, трябва да си направите теста, за да получите точни резултати? Нека разберем. Колко скоро трябва да направите теста за бременност зависи от вида тест за бременност, който сте избрали да направите. Всички тестове за бременност измерват количеството човешки хорион гонадотропин (hCG) (хормон на бременността) в тялото. Домашните тестове откриват нивото на хормона в урината, докато лабораторният кръвен тест открива нивото му в кръвта ви.

Някои тестове са по-чувствителни от други. По-чувствителните тестове могат да помогнат за откриване дори на ниски нива на hCG, още четири дни преди да настъпи менструацията или след седем дни от зачеването.

Чувствителността на теста за бременност е описана като mIU/ml. Тестовете за бременност варират в чувствителност от 10mIU/ml до 40 mIU/ml. Колкото по-малки са стойностите, толкова по чувствителен е тестът и толкова по-рано бихте могли да узнаете за бременността. Понякога обаче колкото и чувствителен да е тестът, бременността не може да се открие толкова рано.

Повечето комплекти за домашни тестове за бременност ще ви дадат точни резултати, ако ги правите по време на нормалния период на менструация, което е след две седмици на овулация. Понякога резултатът от теста може да се окаже отрицателен, дори когато това не е така, защото може да сте овулирали по-късно, отколкото сте си и сте били в отличен прозорец за зачеване. Ако тестът ви е отрицателен, а все още нямате менструация, повторете теста след три дни. Кръвните тестове са по-чувствителни от изследванията на урината и могат да установят бременност 6-8 дни след овулацията.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти