Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

По време на плажния сезон много от нас може да започнат да изпитват психически натиск да направят нещо за телата си, докато превъртаме снимките в социалните медии. Снимки, видеоклипове, публикации и статии предлагат идеален образ на лятно тяло - за предпочитане слабо и тонизирано, със стегнат корем. Стигмата за теглото, която идва заедно с горещото време, може да повлияе негативно на нашето психично здраве и самочувствие и може да се почувстваме разочаровани, че не сме постигнали това "перфектно лятно тяло", което може да ни позволи да блеснем в бански костюми.

Истината е, че "плажно тяло" е всяко тяло на плажа и всички ние трябва да сме свободни да се наслаждаваме целогодишно, без натиск. Ние разгледахме по-отблизо причините, поради които трябва да спрем да използваме фрази като "лятно тяло", "плажно тяло" или "бикини тяло" завинаги и ето ги:

Не е нужно да има условия, за да се насладим на лятото или друго време в живота

Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

Концепцията за "лятно тяло" или "плажно тяло" е ментален капан, който може да ни наложи нереалистични очаквания. Идеята за перфектната лятна визия създава илюзия, че трябва да изглеждаме по определен начин, за да правим определени неща, т.е. трябва да сме слаби и тонизирани, за да облечем бански, да отидем на плаж и да се наслаждаваме на лятото. Когато тази цел не е постигната, това може да доведе до разочарование, тревожност или дори хранителни разстройства. Истината е, че ако имате тяло и бикини върху него, вече имате това "бикини тяло" и е достатъчно перфектно да отидете на плаж и да се насладите на лятото максимално.

Трябва да поставяме здравето си на първо място

Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

Много хора могат да използват чувството на неудовлетвореност и срам, което получаваме поради всички тези разговори за "бикини тяло", за да ни предложат всякакви диети или планове за тренировки, но обикновено това няма нищо общо със здравето. Това, което трябва да осъзнаем, е, че трябва да се грижим за телата си през цялата година и основната ни цел трябва да бъде да станем по-здрави и по-силни, както физически, така и психически - а не за да изглеждаме по-добре на плажа. Реалистични и здравословни цели - това е, от което се нуждаем, вместо срам и нереалистични стандарти за красота.

Време е за промяна

Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

Експертите предполагат, че вместо да популяризираме имиджа на слабите "плажни" тела, трябва да преминем към позитивно мислене за тялото. Това означава да оцените собственото си тяло, да се насладите на обличането му и да осъзнаете, че тялото ви е добро тяло и е достатъчно перфектно за всичко, включително и за слънчеви бани на плажа.

Защо трябва да се откажем от концепцията за „лятно тяло“

Ето няколко практически неща, които можете да направите, за да започнете да мислите позитивно за тялото си и да се борите с  "плажното тяло":

Доверете се на тялото си. Внимавайте за хранителните си навици, вместо просто да се придържате към ограничаване на храните. Вслушайте се в желанието за храна на тялото си и ги задоволете.

Намерете приятен начин да правите физически упражнения и да се придържате към внимателно хранене, физически дейности и други здравословни навици през цялата година, а не точно преди лятото.

Облечете тялото си с любов. Пазарувайте за летния гардероб на мечтите си, облечете го и се насладете!

Филтрирайте социалните си медии. Можете да си вземете почивка от социалните мрежи или да прекратите следенето на акаунти, които насърчават нереалистичните стандарти за красота и ви призовават да получите това "лятно тяло". Заобикалянето ви с хора, които имат позитивно настроение към тялото, също е важно.

Така че, моля, уверете се, че не пропускате никакво лятно забавление през този сезон, заради мненията на някой друг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay