Игри на влюбване

Учени доказаха, че ако симулираме влюбване, наистина обикваме човека до себе си

Игри на влюбване
Movie: No Strings Attached

Някои хора се влюбват от пръв поглед, а други така и не попадат в плен на любовта дори цял живот. Оказва се обаче, че ако се държите така, сякаш изпитвате чувства към някого, наистина се влюбвате.

Това е твърдение на Ричард Уайзман, професор по психология в университета на Хертфордшир, съобщават от Jagran Post. Той доказва теорията си чрез така наречените "бързи срещи".

Професорът моли всички участващи в изследването да процедират като двойка на първата си среща. Да се отнасят един към друг така, сякаш са заедно от известно време. Насърчавани са да се гледат в очите продължително, да се държат за ръце и да си шепнат мили неща. След края на срещите, участниците били попитани колко човека са усетили като наистина близки и с колко от тях биха се срещнали отново.

При нормални обстоятелства, само 20% от тях биха отговорили, че искат втора среща. В случая на професор Уайзман обаче, 45% от проучваните участници са заявили желанието си да се видят отново с даден човек.

"Когато накараш някого да се усмихне, впоследствие усмивката става истинска. Когато накараш дадена двойка да симулира привличане, двамата наистина се чувстват близки. Ако се държите, сякаш изпитвате силни чувства, това води до истинска любов", казва професорът.

За да достигне до този извод, Уайзман е използвал "психологически игри", които буквално те карат да имитираш, че си влюбен и създават чувство на привързаност. Това се случва благодарение на "трикчета", като взиране в очите, леки докосвания, малки подаръчета, нежни целувки по бузата или врата. 

Наскоро разбрахме, че любовта е "поместена" в мозъка ни, а сега научаваме, че все пак най-хубавото чувство може и да симулира. Явно учените са решили да разбият всичките ни представи за връзките. Но така или иначе, пак ще се окажем простреляни от стрелите на Амур и няма да има къде да избягаме.

30 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.12
мушица душица 12.07.2012|10:23
Оспорвам това твърдение "Оказва се обаче, че ако се държите така, сякаш изпитвате чувства към някого, наистина се влюбвате." Изпадала съм в такава ситуация,но така и не се влюбих
11
otvarachkata otvarakova 11.07.2012|15:12
колкото по-малко мислиш , колкото по-малко даваш , толкова по - щастлив ще си в любовно отношение
10
kalina manolova 11.07.2012|09:21
ако се поддържа любовта,тя не остарява,не са ми нужни научни доказателства за това за да го вярвам.ако започнеш да приемаш половинката си като даденост,връзката ви може да вземе неприятен завой
9
Никита Т 10.07.2012|19:35
много интересно откритие, има логика, на мен лично ми се е случвало. в началото се преструвах (няма да казвам защо), че съм влюбена в един човек и в последствие наистина се влюбих в него. за щастие той също в мен и вече сме щастливи заедно от 6 години.
8
Lana Rey 10.07.2012|17:36
Така си е! Има различни видове любов, а и имайки предвид, че първите няколко месеца само тра еистинското влюбване, предпочитам да преотривам любовта отново и отново, дори ако трябва малко да се натисна:))
7
Lana Rey 10.07.2012|17:35
Може. Все пак с със силата на внушението хората наиситина постигат чудеса! ;)
6
Экатерина Карапетрова 10.07.2012|17:16
Всичко е в главата на човека в известен смисъл. може да не сме били на върха на щастието и да сме летели в облаците от самото начало на връзката, но има моменти, в които тази химия просто се появява.
5
П Маринова 10.07.2012|16:39
Начинът на запознаване няма никакво значение, важното е какво усещане оставяш в другия. Напълно съм съгласна с автора на изследването. И признавам, че ми се е случвало да се преструвам известно време, после неусетно наистина усетих, че ги изпитвам тези чувства.
4
Vicky Angelova 10.07.2012|16:03
Аз познавам поне две двойки които се запознаха по много нагласен начин. Влюбването стана постепенно, но са заедно и до днес и се обичат.
3
lilqna terzieva 10.07.2012|15:48
. Когато накараш дадена двойка да симулира привличане, двамата наистина се чувстват близки. Ако се държите, сякаш изпитвате силни чувства, това води до истинска любов - напълно съм съгласна с него .Аз мисля , че влюбването може да се контролира
2
ivanka stoqnova 10.07.2012|14:30
Влюбването сближава, но не за дълго. Отначало човекът ви харесва във всяко отношение. То е като шампанското - отначало от него главата се замайва, приятно опиянява, а после става безвкусно, а на сутринта главата боли...
1
silviq yordanova 10.07.2012|13:58
Влюбването не търпи студенина и равнодушие. Любовта не угасва, дори партньорът ви да си отиде. То е за цял живот!
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти