Защо е добре да имаш най-добър приятел от противоположния пол

Защо е добре да имаш най-добър приятел от противоположния пол
Pexels

Има много плюсове да имаш приятел от противоположния пол. Получаването на съвети как да се ухажва потенциален партньор се счита за много полезно от участниците в проучване. Жените разкриха също, че чувстват, че техните приятели мъже им предлагат защита. Но, разбира се, това не са единствените ползи.

1. Получавате свежа гледна точка

Получаването на мнения от хора, които виждат и преживяват света по различен начин от нас, е безценно. Достъпът до начина, по който те мислят, може да ни помогне да се ориентираме в ситуации, като работа, семейство и романтични отношения.

Това ни позволява да разберем по-добре ситуацията и би могло да помогне за решаването на проблеми, които може да ни притесняват.

2. Винаги имате резервен партньор

Ако сте необвързани, да имате приятел от противоположния пол означава да имате партньор за онези моменти, когато не искате да присъствате на събитие самостоятелно. Винаги можем да помолим приятел да бъде "плюс един".

Единственият недостатък е че вероятно ще бъдете попитани дали сте двойка, но когато имаш приятел, с когото да споделиш тези неудобни моменти, е малко по-лесно.

3. Можете да подобрите комуникативните си умения

Прекарването на време с платоничен приятел може да подобри комуникативните ни умения. Лесно е да говорим с нашите приятели, да се разкриваме през тях и да говорим за неща, които може да са трудни. Те слушат и дават своите съвети и утеха. Споделянето с някой от противоположния пол може да ни накара да се чувстваме по -уверени, споделяйки идеи и мнения.

Трябва да общуваме с всички видове хора...

4. Можете да говорите открито за чувствата си

Някои мъже се затрудняват да се отворят към приятелите си от мъжки пол. В кръстосаните приятелства доверието в приятел може да бъде ценно, тъй като можем да говорим открито с тях, особено когато става въпрос за разговори за чувства.

5. Можете да получите помощ при избора на подаръци

Купуването на подаръци може да бъде трудно, особено за представители на противоположния пол, но получаването на съвети от приятел от този пол може да ви даде представа или идеи какви специални подаръци да купите за любимите хора.

6. Можете да правите нови неща, които може би не сте опитвали по друг начин

Приятелите обикновено се свързват заради някакви взаимни интереси, но част от приятелството е да изпробваме нови неща заедно и да научим за хобитата и дейностите на другия извън споделените страсти.

Твърдението, че има мъжки/женски дейности, е остаряло, но има неща, за които противоположният пол е по-малко вероятно да бъде информиран. Наличието на приятел от противоположния пол може да ни отвори да опитаме тези неща.

А вие - имате ли приятели от противоположния пол?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти