Най-игривите породи кучета

Най-игривите породи кучета
pixabay

Всяко куче е уникално и има различен нрав, но все пак породите очертават определени граници. Има хора, които искат спокоен и поспалив космат приятел. Други търсят игриво животинче, което ще бъде верен другар на децата. Трети искат компания за планински преходи и други приключения. 

Важно е да помислите какъв тип куче искате преди новият член да се присъедини към семейството. Ако сте от хората, които искат игриво куче, помислете за някоя от тези породи: 

Лабрадор ретрийвър

Най-игривите породи кучетаpixabay

Лабрадор ретрийвърите са големи, игриви кучета, които обичат да играят с други кучета, с хора, общо взето с всичко и всеки. Породата произхожда от остров Нюфаундленд, преди да бъде внесена в Англия. През 1917 г. Американският киноложки клуб ги признава и те бързо печелят сърцата на кучешките ентусиасти в цялата страна. Лабрадор ретрийвърите са известни с това, че са приятелски настроени и уравновесени, което ги прави отличен избор за семейства с деца.

Боксер

Най-игривите породи кучетаpixabay

Боксерите имат дълга и славна история като бойни кучета, но също така винаги са били хвалени за тяхната храброст, интелигентност и преданост. Тези кучета са били използвани за куриери, както и като кучета за лов и пазачи. Боксерите са популярен избор за семейни домашни любимци. Те обичат да играят, особено със семейството си. Тяхното общо взето весело поведение и оживен начин на живот ги правят чудесни за активни хора, които не обичат да стоят на едно място. Тъй като тези буйни кучета лесно се превъзбуждат, не се препоръчват за семейства с новородени бебета или малки дечица, но пък са страхотен избор за деца над 5-6 годишна възраст. 

Голдън ретрийвър

Най-игривите породи кучетаpixabay

Голдън ретрийвърът несъмнено е най-популярната порода, когато става въпрос за семейно куче. Те са големи, прекрасни кучета с дълга козина в медено рус цвят. Те са предани и интелигентни, както и много жизнени. Те обичат да играят във вода, да носят пръчка и да ви придружават, където и да отидете. Те са чудесни спътници за хора от всички възрасти и се разбират с почти всички животни.

Померан

Най-игривите породи кучетаpixabay

Тази порода шпиц произлиза от кучета за впряг в Исландия и Лапландия и е в далечно родство със самоедите. Кралица Виктория имала померан в края на 1800 г., което помага на породата да спечели популярност в Европа и извън нея. Ако искате малко игриво куче, поставете помераните в списъка си. 

Австралийска овчарка

Най-игривите породи кучетаpixabay

Австралийските овчарки са едни от най-атлетичните породи кучета. Когато имат възможност, тези кучета обичат да тичат, скачат и играят. Те са изключително пъргави, а пастирството е тяхното естествено призвание. Животновъдите отглеждали Австралийските овчарки като пастири и земеделски работници в Съединените щати, където са създадени. Тези кучета имат нужда от много физическа и психическа стимулация. 

Английски спрингер шпаньол

Най-игривите породи кучетаpixabay

Английският спрингер шпаньол придобива популярност в Европа в началото на 1900 г., а няколко години по-късно стига до Америка. Породата се нарежда сред 30-те най-популярни кучета в Съединените щати. Тези кучета са дружелюбни, жизнени и интелигентни. Те обикновено са приятелски настроени към деца и домашни любимци, както и невероятно привързани, но имайте предвид, че имат изключително много енергия, която трябва да се изразходва. 

Корги 

Най-игривите породи кучетаpixabay

Корги е любимата порода на кралица Елизабет II. Коргитата са малки, ниски и здрави овчарски кучета с големи уши като на зайчета и къса опашка. Коргитата са интелигентни, активни и лоялни кучета, които са страхотни другари за игра. Тази порода е предразположена към наддаване на тегло и последващи проблеми с гърба. Дръжте ги ангажирани с много игри. 

Джак ръсел териер

Най-игривите породи кучетаpixabay

Джак Ръсел териерът е създаден в Англия през 1800 г. в отговор на търсенето на малко, но упорито ловно куче, което може да гони лисици. Те са популярни семейни кучета с игрив нрав и ярък характер. Джак ръселите имат нужда от много движение и игра, в противен случай ще изядат всичките ви мебели вкъщи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay