Ето колко още пъти ще е ретрограден Меркурий до края на годината!

Ето колко още пъти ще е ретрограден Меркурий до края на годината!

Всички го познаваме, но определено не го обичаме: ретрограден Меркурий. Известно е, че скандалният астрологичен транзит причинява масова истерия, неизправности и шеги и е нещо, за което всички трябва да сме подготвени. И какъв по-добър начин от това да разполагате с всички дати за предстоящите ретроградности ? 

Миналата година Планетата на общуването бе ретроградна четири пъти. Тази година за щастие получаваме почивка само с три ретроградни транзита.
 
Астролози отбелязват, че ретроградността на 2023 г. се случва в земните знаци, с изключение на последната ретроградност, която се движи от Козирог към Стрелец. Общата идея е да ни подтикне да намерим по-добри начини да спестим пари и да изразим самочувствието си. Фокусът върху земните въпроси ще ни подтикне да избягаме от зоните си на комфорт и да се впуснем в реализирането на свежи идеи. Време е да продължим напред и да инвестираме нашата креативност и пари в ситуации, които могат да се развиват.
  
Освен това отношенията ще бъдат важна тема по време на тези транзити. Това означава, че ние ще решаваме кого и какво искаме в живота си. Ако нещо или някой не ни носи полза или не ни прави щастливи, време е да прекъснем връзката и да продължим напред. По-долу ще намерите всички дати, на които Меркурий ще бъде ретрограден през 2023 г., заедно със съвети от астролози.
 
21 април до 14 май. От 21 април до 14 май ретроградният Меркурий е в знака Телец. Предретроградната сянка (което е времето преди официалното начало на ретроградността, когато може вече да започнем да усещаме ефектите от движението) започна още на 7 април, а пост- ретроградната сянка  приключва на 31 май.
 
Класическите злополуки с ретрограден Меркурий - технически проблеми, изгубени имейли, неразбрани съобщения - ще бъдат най-интензивни в началото на този транзит. Това се дължи на съвпада на ретроградния Меркурий с Уран, планетата на електричеството. От положителната страна тази комбинация може да ни помогне да измислим нови решения на стари проблеми.
 
Въпреки че често се опитваме да погледнем от добрата страна, когато става въпрос за ретроградния транзит на Меркурий, трябва да ви предупредим, че този ще се усети като доста щуро пътуване. Фактът, че тази ретроградност се припокрива с първия сезон на затъмнението за 2023 г., ще я направи по-досадна, но и по-мощна. Общото между ретроградния Меркурий и сезона на затъмнението е, че те са много трансформиращи, така че можем да очакваме да бъдем активирани и готови за действие. Но също така ще ни бъде дадена възможност да се развием от негативните модели, както и от ситуациите.
 
За да се развиваме наистина през това време обаче, трябва да сме гъвкави. Телецът е много фиксиран знак и често е устойчив на промени, докато Меркурий изцяло насърчава промяната. Може да се чувствате нерешителни по време на този транзит, но не позволявайте това да ви разочарова. Отново, гъвкавостта е ключът тук, така че се пуснете по течението, движете се в ритъма на музиката и ще можете да излезете от другата страна невредими. Фокусът на тази ретроградност ще бъде върху взаимоотношенията и финансите - и двете са основни области за Телец.
 
Що се отнася до любовта, може да имаме задачата да преразгледаме ценностните системи в най-близките ни взаимоотношения. Трябва да се запитаме дали тези системи са в съответствие с настоящите ни партньори и дали има разговори, които трябва да се проведат. Разглеждането на всяко неизказано напрежение в нашите партньорства със сигурност е в менюто при тази ретроградност.
 
От 23 август до 15 септември. В този период ретрограден Меркурий ще се появи в знака Дева. Предретроградната сянка ще започне на 3 август, а пост-ретроградната сянка завършва на 30 септември.
 
 
13 декември до 1 януари 2024 г. Последният ретрограден Меркурий за 2023 г. е малко по-различен от предишните два, поради факта, че Меркурий се движи от Козирог към Стрелец по време на обратния си танц. Предретроградната сянка ще започне на 25 ноември, а пост-ретроградната сянка приключва на 20 януари 2024 г.
 
Отбележете ги в календара си за 2023 г. , за да имате обяснение защо нещата са обърнати наопаки. Но не забравяйте, че сме минали през безброй ретроградни Меркурий преди и ще преминем през още повече, докато продължаваме в живота си. Те не са предназначени да бъдат толкова плашещи - по-скоро те са тук, за да ни пренасочат към по-добър път!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay