Как да говорите за пари с половинката си

„Тя не може да се придържа към бюджет.“

Как да говорите за пари с половинката си

"Той е твърде контролиращ!"

"Тя прави твърде големи разходи за глупости."

"Мога да управлявам финансите ни по-добре от него."

Често ли ви се случва да мърморите горните редове? Със сигурност не сте единствените. Много проучвания показват, че повечето партньори не са на едно и също мнение що се отнася до парите. Според проучване на Държавния университет в щата Юта двойките, които не са съгласни по отношение на финансите най-малко веднъж седмично, имат над 30% по-голяма вероятност да се разведат, отколкото двойките, които съобщават, че не са съгласни по отношение на финансите няколко пъти месечно.

Повече хора разкриват, че финансовите навици на половинките им ги изумяват. И така – как да запазите искрата жива, когато въпросът за парите излезе на преден план?

  1. Споделете миналото си. Каква е вашата история по отношение на финансовите ви навици? Взели ли сте няколко неточни решения, които са довели до недостиг? Бъдете честни за миналото си с парите, за да избегнете повтарянето на същите грешки.
  2. Повдигайте въпроса сутрин. Да говорите за това преди лягане не е чудесна идея. Докато всяка сутрин започвате деня си на чисто, има шанс да се срещнете по средата.
  3. Мислете заедно за една и съща цел, като същевременно зачитате страстите на другия. Вие и вашият партньор може да сте запалени по различни неща като пътувания, изкуство, спорт, музика, фитнес и др. Взаимно се съгласете да оставите настрана някакви пари за същото. По този начин никой не е принуден да намалява разходите за нещо, което му харесва.
  4. Парите се оказват проблем за връзката само когато им придадете твърде голямо значение. Да, те са важна част от вашето съществуване, но не е центърът на връзката ви. Така че, говорете за това с най-голямо спокойствие и прозрачност. Освен това не е нужно да говорите, все едно разваляте корпоративна сделка. Не забравяйте, че любовта е на първо място.
  5. Говорете неосъдително. Потърсете проблема, вместо да поставяте етикет на този, който не е в състояние да се справя достатъчно добре с финансите. Заяждането само ще доведе до ескалиране на ситуацията.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay