Топ 5 трикове за почистване, които научихме през 2022 година

Топ 5 трикове за почистване, които научихме през 2022 година
unsplash

Някои от най-добрите методи за почистване са изпитани и верни, но това не означава, че не можем да откриваме и нови методи за почистване. Ето някои от най-добрите трикове за почистване, които научихме през 2022 г. и определено планираме да използваме и през 2023 г.:

1. Правилният начин за почистване на матрак

Въпреки че използваме нашите матраци всеки ден, повечето от нас пренебрегват почистването им. В действителност трябва да почистваме матраците си на всеки шест месеца, за да предотвратим натрупването на мръсотия, прах и мъртва кожа. Процесът е прост. Първо хвърлете цялото си спално бельо в пералнята. След това почистете с прахосмукачка. Третирайте всички петна със смес от равни части хладка вода и водороден прекис. Поръсете сода за хляб върху матрака и го оставете да престои един час, за да неутрализирате миризмите. Премахнете содата за хляб с помощта на прахосмукачката. След това обърнете матрака и повторете от другата страна.

2. Почистване на телевизора

Ако качеството на картината е лошо – може просто да не сте почиствали екрана на телевизора си от месеци. Удължете живота на вашия телевизор с почистване веднъж седмично. За плоски плазмени, LCD, LED и OLED телевизионни екрани, телевизорът трябва да бъде изключен. След това внимателно почистете екрана от прах с микрофибърна кърпа. Напръскайте препарат за почистване на екрана върху мека кърпа (никога директно върху телевизора) и избършете с движения напред-назад. Оставете го да изсъхне напълно, преди да включите отново телевизора.

3. Как да почистите камината от дим и сажди

За да предотвратите трайното обезцветяване на вашата камина, натрупаните сажди трябва да се отстраняват редовно. Смесете една чаша дестилиран бял оцет, една супена лъжица амоняк и три чаши вода в спрей бутилка. Разтворете всички прозорци, докато почиствате с амоняк. Напръскайте разтвора върху стъклените врати на камината. Оставете да престои 30 секунди, преди да избършете с кърпа. Подсушете с микрофибърна кърпа. Накрая полирайте с чиста микрофибърна кърпа.

4. Най-добрият начин за почистване на нашите почистващи уреди

Колкото и нелогично да звучи, уредите за почистване също трябва да се почистват. Ако не почиствате прахосмукачката или миялната машина редовно, те няма да работят правилно. Препоръчително е да почиствате съдомиялната машина на всеки няколко месеца или след като забележите миризма, минерални отлагания по съдовете или мухъл. За щастие, съдомиялните машини се почистват лесно с малко оцет, сода за хляб и търкане. По същия начин отделете малко време, за да изчистите космите и боклуците от вашата прахосмукачка, така че да успява да почиства по-добре.

5. Трикът за вентилатор на тавана без прах

Поставете калъфка за възглавница около прашната перка на вентилатора на тавана, след това плъзнете калъфката покрай перката, така че целият прах да се навие вътре в калъфката (не на пода). След почистването, трябва да подсушите перките, защото влагата улавя много прах. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay