За бъдещите татковци: 3 неща, от които вашата бременна жена има нужда

За бъдещите татковци: 3 неща, от които вашата бременна жена има нужда
Pexels

Истината е, че по време на бременността, животът на татковците не се променя особено много. За мъжа истинския "екшън" започва с раждането на бебето. 

За жената обаче това далеч не е така. Случват се много промени с женското тяло през този период, а дори няма да коментираме емоционалната страна на нещата. Всяка жена е различна и всяка бременност е различна, но едно е сигурно- вашата партньорка има нужда от вас през този период!

Ако искате да бъдете до нея и да я подкрепите, но не знаете точно как, ето 3 неща, от които със сигурност има нужда:

1. Подкрепа, подкрепа и още подкрепа

За бъдещите татковци: 3 неща, от които вашата бременна жена има нужда Pexels

Подкрепата може да приеме различни форми. Трябва да бъдете наясно, че жената до вас преминава през не особено лесен период. Помагайте ѝ с домакинската работа, правете мили жестове без повод, изслушвайте я и не се изнервяйте от промяната на настроението. Всичко това е нормално, а тя наистина има нужда от разбиране и подкрепа през този период от живота си. 

2. Дайте ѝ възможността да взима решения

За бъдещите татковци: 3 неща, от които вашата бременна жена има нужда Pexels

Както вече казахме, настроението се променя буквално за секунди. Ако вашата половинка каже, че иска да вечеряте бургери, а 5 минути по-късно реши, че ѝ се яде пица, не я съдете, а просто кажете "Няма проблем. Ще вземем пица." Дайте ѝ свобода да взима решения. Така ще бъде спокойна и щастлива и ще си спестите ненужни скандали.

3. Успокоявайте я 

За бъдещите татковци: 3 неща, от които вашата бременна жена има нужда Pexels

Бременните жени обикновено едновременно са изключително изплашени, ужасени, щастливи, развълнувани, притеснени и какво ли още не. Вашата задача е да успокоявате половинката си преди всеки преглед, преди самото раждане, а и след това. Всяка жена вижда своя мъж като скала и като упора. Затвърдете това, като ѝ докажете, че ще направите всичко по силите си, за да може тя и бебето да са добре. 

Истината е, че ролята на таткото също не е особено лесна, но помнете, че вашата половинка има нужда от вас, така че бъдете до нея!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay