На какво ме научи това, че съм необвързана

На какво ме научи това, че съм необвързана
Pexels

Да си сам означава нещо съвсем различно от това да си самотен. Да си отговорен за собственото си щастие, ти дава различно усещане, което те отличава от другите. Въпреки това може да се чувствате нещастни, когато виждате как други се установяват или създават семейства. Връзките ви учат на много неща, но не повече от това да останете необвързани и да осланяте само на собствените си желания.

Поради това, ето някои истини, които научих предвид факта, че съм сама:

Ако някой критикува вашите мечти, не си заслужава да му отделяте дори и няколко минутки от времето си. Не трябва да се отказвате от мечтите си, само защото някой мисли обратното на вас.

Моето щастие е само мое. Трябва да бъда щастлива, защото има много други хора, които искат да се възползват от моето щастие за тяхна полза. Вече в никакъв случай не допускам това.

Не мога да принудя някого да ме хареса. Не трябва да се променям, за да отговарям на очакванията и предпочитанията на другите. Ще се появи правилният човек, който няма да иска нищо друго освен да бъде истинското ми аз.

Независимостта струва скъпо. Многото връзки ви пречат да бъдете напълно независими, защото винаги имате партньор до себе си, който ще иска да бъде зависим физически, емоционално или дори финансово от вас.

Никой не трябва да минава границите ми. Поставяйки здравословни граници сред хората, дори най-близките ми приятели са необходими, за да поддържам това, което наистина искам да споделя или не.

Понякога да си сам е просто начин да си състрадателен към себе си. Кой казва, че само връзките ви карат да се чувствате невероятно?

Ако някой ме не уважава и направи нещо в моя вреда, няма гаранция, че няма да го направи отново. Ако партньорът ви не ви зачете веднъж, има шанс да го направи отново, дори след като се извини. И това е достатъчно добра причина да останете необвързани.

Не е нужно да понижавам стандартите си, за да се опитвам да се харесам на някого. Да имаш очаквания е просто това, което знаеш, че заслужаваш. Няма причина да намалите очакванията си, само за да намерите някакъв партньор, с когото просто да прекарвате време заедно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти