10 признака, че щастието ви е твърде зависимо от партньора ви, дори и да не го осъзнавате

10 признака, че щастието ви е твърде зависимо от партньора ви, дори и да не го осъзнавате

По-голямата част от двойките зависят един от друг по един или друг начин. Но когато имате нужда от партньора си да запълни емоционалната ви бездна, вероятно не правите много, за да задоволите емоционалните си нужди сами, твърдят психолозите. Зависимостта от партньора ви може да повлияе не само на любовния ви живот, но и на цялостното ви благосъстояние, твърдят експерти.

Ще се радваме да научите повече за фините признаци, които означават, че емоционалната ви зависимост към партньора ви е толкова силна, че всъщност не ви позволява да се насладите максимално на връзката си.

Имитирате настроението на партньора си, независимо от това как се чувствате

Постоянно имитирате настроението на любимия не защото се чувствате съпричастни. Правите го, защото толкова се страхувате от това, което ще се случи, ако не сте на една и съща страница с партньора си. Притеснявате се твърде много за поддържането на мира в отношенията, така че в крайна сметка фалшифицирате истинските си чувства.

Често се нуждаете от потвърждението на партньора си за това, което всъщност сте

Често се колебаете кой сте всъщност или дали сте избрали правилния начин. Често се нуждаете от партньора си, за да потвърдите, че сте добър и достоен човек. Може да търсите твърде много подкрепа от половинката си и да бъдете приповдигнати и мотивирани едва след като той ви увери, че всичко ще бъде перфектно и ще постигнете всичките си цели.

Може да почувствате ревност, когато партньорът ви понякога намира щастие извън връзката

Може да почувствате, че връзката ви е единственото нещо на света, което може да ви направи щастливи. Чувствате се застрашени, когато знаете, че вашият партньор се радва на живота си някъде извън връзката ви. Може да изпитвате ревност към неговите хобита или когато прекарва време с приятели или родители. Дискомфортът ви се появява, когато осъзнаете, че за разлика от вас, той има някои дейности, които смята за приятни. 

Разчитате на партньора си да взема решенията вместо вас

Никога не искате да вземате никакви решения сами, защото се страхувате твърде много от отговорността, която идва с всяко решение. Често се опирате на партньора си и правите това, което ви каже, защото не искате да го нараните. Дори чувствата ви да са точно обратното, предпочитате да следвате инициативата на партньора си и да приемете идеите му, сякаш това е единственият правилен път.

Вашият характер или външен вид са се променили в зависимост от това какво харесва вашият партньор

Преди сте били душата на компанията и сте се наслаждавали на партито, а сега сте срамежлива и дори вече не общувате много с хората. Може би вашият партньор намира късата коса за привлекателна, така че сте подстригали вашата, за да отговаря на неговите стандарти за красота.

Косата не е голяма работа, но това поведение може да стане токсично. Например, ако се опитвате да отслабнете, само защото вашият партньор казва, че трябва. Ако не те харесва такава, каквато си, щастието ти е в опасност.

Вие се отказвате от вашите нужди в полза на вашия партньор

В здравите отношения има постоянен процес на даване и получаване по всички възможни начини. Това кара двамата да се чувстват като екип. Но ако преминете в режим на саможертва, вероятно ще давате повече, отколкото всъщност получавате. Ако често забравяте за собствените си желания и нужди и отговаряте само на очакванията на партньора си, за да му угодите, един ден може просто да избухнете.

Всичко, което правите, е да се съсредоточавате върху връзката си

Преставате да поддържате други социални контакти. Вие жертвате приятелите и семейството си, дори ако партньорът ви всъщност не настоява за това. Просто не правите нищо друго, защото умът ви е толкова зает да направи връзката ви перфектна.

Вие сте обсебени от мисълта, че трябва да сте здрава двойка, дори когато и двамата нямате очевидни проблеми, което всъщност може да провокира проблеми в отношенията. Това само ще ви направи неосъществени и разочаровани.

Пренебрегвате червените флагове и така или иначе оставате с партньора си

Той може да стане безразличен или непрекъснато да се карате, но все пак оставате във връзката. Дори и да знаете в сърцето си, че може би е по-добре да се разделите. Може да държите връзката си толкова здраво, защото сте станали абсолютно зависими от любимия си и просто бихте се почувствали изгубени без него.

Ако чувствате, че бихте се провалили във всичко без него, тази емоционална зависимост може да бъде токсична. Ако не сте сигурни, потърсете знаците.

Вие запазвате всичките си емоции дори когато спорите

Не искате да покажете на любимия си, че сте разстроени и запазвате всичките си чувства вътре, просто запазвате образа на позитивен човек. Не искате да бъдете причина за проблеми - може дори да повярвате, че негативните ви емоции могат да го накарат да отвори вратата и да си тръгне. Докато се карате, предпочитате да се съгласите с неговото мнение, отколкото да покажете, че не сте доволни и никога не си позволявате да го обвинявате за нищо.

Не можете да контролирате емоциите си, когато партньорът ви отсъства

Може да се чувствате приповдигнати и радостни само когато партньорът ви е наоколо. Когато той не е с вас в момента, изпитвате промени в настроението, гняв и безпокойство и не можете да държите емоциите си под контрол. Постоянно мислите с какво е зает в момента и дали все още ви обича и това подкопава вашата хармония и щастие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay