10 начина да направите добро първо впечатление

Вижте нашите съвети

10 начина да направите добро първо впечатление

Независимо дали става въпрос за получаването на мечтаната работа или за създаването на сериозна връзка, страхотният старт и първото впечатление могат да променят живота ви. Ще ви дадем 10 ценни съвета за това как да се държите  с човек, който никога преди не сте срещали.

1. Бъдете позитивни

Когато се срещнете с някого за пръв път, започнете разговора с усмивка и бъдете положителни. Това ще определи нагласата на човека срещу вас и ще ви помогне да покажете по-добрата си версия.

2. Обърнете внимание на езика на тялото

Езикът на тялото може да каже много за вас още преди да сте се представили. Изберете поза, която не е нито прекалено затворена, нито прекалено небрежна.

3. Контактът с очи е важен

Ако разговаряте с някого и избягвате контакта с очи, това може да направи впечатление, че искате да излезете от стаята. И обратното- взирайки се прекалено много в другия може да го притесните.

4. Обръщайте внимание

Винаги слушайте внимателно какво казва човека отсреща, за да можете да използвате цялата информация, която той ви дава.

5. Задавайте въпроси

Стресовите ситуации често ни изнервят и забравяме всичко, което искаме да кажем или попитаме. Ако зададете един уместен въпрос не само ще ви помогне да съберете мислите си, а и ще ви върне обратно в разговора.

6. Намерете допирни точки

Когато комуникирате с някого, потърсете общи неща. Общи интереси и идеи са предпоставка за един страхотен разговор. 

7. Бъдете уникални

Оригиналността се цени високо. Ако искате да направите добро впечатление, опитайте да направите или кажете нещо уникално. Разкрийте интересни умения или хоби. 

8. Покажете чувство за хумор

Трудно е да се шегувате с хора, които не познавате, но ако кажете подходящата шега в подходящото време, ще направите доста добро впечатление.

9. Съберете информация предварително

Преди да се срещнете с някого за пръв път или да отидете на интервю за работа, добре е да се подготвите, като съберете някаква информация за човека или фирмата.

10. Не се притеснявайте

Първата среща винаги е изнервяща, но ако сте нервни, много си личи и правите лошо впечатление. Опитайте да бъдете максимално спокойни и ще направите добро първо впечатление.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay