10 факта за Свети Валентин

10 факта за Свети Валентин
Pexels

Днес е 14-ти февруари или Денят на влюбените.

Ще отбележим Празника на любовта с тези десет луди факта за най-романтичния ден в годината, Свети Валентин:

1. Ikea Australia давала купон за безплатно креватче за бебета, родени на 14 ноември, което е точно 9 месеца след Свети Валентин. Родителите просто трябвало да покажат акта за раждане на детето.

2. Има трима души, известни като Свети Валентин, свързани с 14 февруари, но не е ясно кой всъщност почитаме на днешния ден. Един от тях е Свети Валентин Римски, който е бил обезглавен за извършване на тайни сватби. 

3. Александър Греъм Бел патентова телефона на Свети Валентин през 1876 г.

4. Свети Валентин е забранен в Саудитска Арабия. Комисията за насърчаване на добродетелта и предотвратяване на порока ограничава продажбата на рози и всичко червено.

5. 12,9 милиарда долара се харчат на Свети Валентин годишно. 200 милиона рози се произвеждат специално за деня, 73% от които се купуват от мъже.

6. Записа в дневника на Теди Рузвелт за 14 февруари 1884 г. гласи: "Светлината изчезна от живота ми". Майка му и съпругата му починали в рамките на часове една от друга в този ден.

7. Робърт Индиана създава емблематичния образ на ЛЮБОВТА. Поставен е на марка за Свети Валентин през 1973 г., което донася на пощите на САЩ 25 милиона долара. Индиана никога не е имал претенции относно авторските права върху дизайна.

8. В Япония обичаят жените да подаряват шоколад на мъжете на Свети Валентин е започнат от Mary’s Chocolates през 1958 г. На 14 март или "Белия ден" мъжете подаряват на жените бисквити, бижута и чанти.

9. На Свети Валентин през 2013 г. двойка от Тайланд постави световния рекорд за най-дълга непрекъсната целувка, която продължи 58 часа, 35 минути и 58 секунди, двойката постави и предишния рекорд през 2011 г.

10. Базиран в Мичиган адвокат провежда промоция за Свети Валентин, раздавайки безплатни разводи. През 2013 г. кандидатствали 600 души, като били избрани двама победители.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay