20 любопитни факта за Симс

Симс несъмнено е най-популярната симулационна игра на пазара, както и най-продаваната. "Симс" или "Симс 1" е първата игра от поредицата, издадена за Microsoft Windows през 2000 г. Впоследствие излизат още няколко части на играта, както и версии за различни конзоли. 

Вероятно всички вие сте наясно какво представлява, но нека поясним, че Симс е симулираща реалния живот игра с измислени герои. Играчите създават персонализирани герои, които си строят домове, създават семейства и вършат най-различни ежедневни дейности. 

Ето някои факти за играта, които ще ви "запалят" по света на Симс, ако това все още не се е случило: 

1. След огнената буря в Оукланд през 1991 г. Уил Райт губи дома си. Това го вдъхновява да създаде виртуална игра, в която героите могат да построят живота си от нулата. Това било началото на неговата игра, която скоро става много известна: The Sims.

2. В прототипа на играта от 1993 г. тоалетната е първият предмет в играта, който симовете можели да използват. 

3. Емблематичният скъпоценен камък над главата на героя се нарича plumbob. Това е символ, който е свързан с франчайза The Sims.

4. Езикът на Sims е извлечен от истински езици. Нарича се Simlish и съчетава украински, френски, латински, фински, английски, фиджийски, себуано и тагалог. Разработчиците избрали да използват флексии и тонове в езика, за да изобразят чувствата и емоциите на героя.

5. В The Sims 1 се появява мечка, която рови в боклука или краде храна от кошниците за пикник. Името ѝ е Мечката Клеър. Тя е първият постоянен животински герой в The Sims.

6. Неси, чудовището от Лох Нес, се появява за първи път в езерото в The Sims 1. Можете да напишете кода "Неси", за да я принудите да се появи. Тя също може да бъде видяна в The Sims Downtown, The Sims Vacation Island и The Sims: Unleashed.

7. Можете да се сприятелите с говореща тоалетна в The Sims 4. Говорещата тоалетна може да повиши вашата хигиена и да ви позволи да гледате телевизия, докато използвате банята.

8. Играч може да възкреси герой, когато достигне най-високото ниво в кариерата на бестселър автор. След това можете да заснемете "Епичната история на живия сим" и да използвате тази книга, за да върнете този сим обратно в живия свят.

9. В The Sims 4 можете да убиете сим с букет. На ниво 9 в кариерата за аранжиране на цветя можете да прикачите аромата на Цветето на смъртта към букет. Това ще състари по-младите симове и ще убие по-възрастните симове.

10. Можете да се сприятелите с отшелник в Sims 4, за да получите тайната рецепта "Лек за тор с инфузия на гъбички", ако сте амбициозен билкар или се занимавате с градинарство. Този скрит герой може да бъде намерен дълбоко в гората на Гранит Фолс.

11. Музикални изпълнители били помолени да запишат музиката, използвана във франчайза The Sims, на Simlish. Някои от артистите, които се включили, са Кейти Пери, My Chemical Romance и Paramore.

12. Веднага щом достигнете 100-ия си ден в играта, ще ви бъде изпратено поздравително писмо. 

13. В The Sims 2 смъртоносен вирус идва от ухапвания от морски свинчета. Това предизвиква много оплаквания от геймърите. 

14. Един хак може да направи мрачния жътвар ваш съквартирант в Sims 4. Трябва да натиснете CTRL+Shift, да напишете "testingcheats on" и след това Shift+щракнете върху мрачния жътвар, за да го зададете като ваш съквартирант. 

15. Изчезването на Бела Гот е една от най-големите мистерии във франчайза The Sims. Някои от спекулациите около изчезването ѝ са, че е била убита, изчезнала е заради вирус или извънземни са я отвлекли. 

16. В The Sims 1, симовете могат да забременеят само с целувка. Процесът на "забременяване" става по-подробен в следващите версии на играта.

17. Можете да гледате телевизионни предавания от различна планета в The Sims 4.

18. Симовете могат да умират от срам. Ако вашият сим се засрами няколко пъти в рамките на кратък период от време, може да умре.

19. Можете да разкриете тайна карикатура на Уил Райт, като щракнете върху логото на Maxxis на екрана за зареждане. Той ще кара скутер с няколко малки човечета, висящи на ръцете, краката и главата му.

20. Докато играете The Sims 2, можете да умрете от произволно падащ сателит. Това се случва рядко, но може да се случи, когато симовете гледат към небето твърде дълго.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay