5 житейски урока, които ни се иска да бяхме научили по-рано

5 житейски урока, които ни се иска да бяхме научили по-рано

Колкото повече години от живота ни отминават, толкова повече помъдряваме. С времето се учим да бъдем по-добри хора, опознаваме самите себе си и се научаваме да се борим с трудностите в живота. 

След всеки научен урок, разбираме, че има неща, които ни се е искало да знаем по-рано, но никой не ни е казал. Така е устроен животът - всеки се учи сам от собствените си възходи и спадове. Но какво би ни се искало да знаехме по-рано?

Да не се примиряваме с всяка работа, само защото ни обещава развитие

Научили сме се по трудния начин, че развитието не означава стрес, извънредна работа и всекидневни поводи за съмнение в собствените ви умения. Разбрахме, че животът ни е твърде ценен, за да го прекарваме в среда, в която не се чувстваме добре. Никога няма да постигнете прогрес, ако не харесвате работата си. Дълбоко в себе си ще знаете, че това не е вашето място и все нещо ще ви дърпа назад - просто защото не желаете да бъдете там, дори и да не го осъзнавате. Правете това, което ви кара да бъдете щастливи и само така ще постигнете развитие и душевен мир.

Да не се опитваме да променим някого

В живота си ще имате приятели, които не са инициативни, не дават много от себе си, но същевременно имат големи очаквания към вас. Вероятно ще срещнете и хора, които са обсебени от собствената си същност и не искат приятелство, а човек, върху когото да си излеят душата. Ще имате и връзки с хора, които не са склонни да променят вижданията си в името на хармоничната връзка. Колкото и да се опитвате, няма как да промените тези хора. Те ще бъдат такива, докато сами не осъзнаят, че имат нужда от промяна. Едиснвтеното, което можете да направите е да страните от подобни отношения.

Да се доверяваме повече на собствените си инстинкти

Иска ни се някой да ни бе казал по-рано, че наистина важното е онова, което чувстваме самите ние. Живейте живота си, както прецените за добре. Гледайте децата си без да приемате непоискана намеса. Не допускайте дори и най-близките хора да се месят в отношенията с интимния ви партньор. Не оставяйте хората около вас да диктуват стъпките във всекидневието ви, защото животът си е ваш и никой не е способен да го изживее по-добре от самите вас.

Да обсъждаме бъдещето на връзките си

Някои хора правят грешката да премълчават проблемите във връзката си още на ранен етап, страхувайки се да не наранят човека до себе си. Това е голяма грешка, тъй като по този начин създават погрешна представа у партньора си. Изяснете помежду си плановете си за бъдещето и общите си възгледи за създаване на семейство, преди да встъпите в по-сериозните етапи на връзката. Защото партньорът ви може да мечтае за живот чужбина, а вие да искате да се развивате в родната си страна. Той може да мечтае за кариера, а вие да искате пълна къща с деца. Така ще избегнете живот с човек, с когото не гледате в една посока и ще можете да отърсите щастие с партньор, който има сходни с вашите желания.

Няма нужда да търсите одобрение от другите

Особено когато сме по-млади изпитваме нужда да се доказваме на по-възрастните от нас, на своите приятели и колеги. И в стремежа си да се доказваме, забравяме кое е на-важното за самите нас. Не забравяйте, че вашата личност е на първо място и докато не се погрижите за себе си, никога няма да сте доволни. А одобрението на околните не е от значение, защото само ние знаем през какво сме преминали, за да се превърнем в личностите, които сме. Запомнете - щастието ви зависи само от вас и ничие одобрение не си заслужава, ако ви кара да се чувствате нещастни!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay