6 начина да популяризираш Facebook акаунта си

6 начина да популяризираш Facebook акаунта си

За различните хора Facebook се използва за различни неща – да си запознат със случващото се по света, за игри, за да споделяш новини и истории или за да водиш бранд. Това, което свързва всички ползващи Facebook, е желанието да си популярен и харесван. В тази статия ще ти покажем 6 начина, по които да популяризираш твоят акаунт.

 1. Бъди оптимистичен и позитивен

Проучвания сочат, че добрите новини се разпространяват по–бързо от всичко друго в социалната мрежа. За да си популярен, приятелите и последователите ти трябва да харесват съдържанието, което постваш. Тоест, ако постваш нещо позитивно, което ще ги прави щастливи, ще бъдеш харесван от по-голяма аудитория. Както във всекидневния ни живот, така и в социалните мрежи никой не обича ,,мрънкачи".

2. Познавай приятелите и последователите си

Това да си позитивен и да споделяш съдържание, което да провокира силни емоции в хората е безсмислено, ако не хваща интереса на последователите ти. Трябва да знаеш от какво се интересуват и да ги заинтересоваш.

3. Бъди свеж

Винаги поствай актуални и интересни неща. Всички обичат да бъдат забавлявани и да научават нови неща. И не забравяй най–важното, винаги вкарвай твоя уникален и индивидуален стил в постовете си. Това ще те направи запомнящ се и интересен.

6 начина да популяризираш Facebook акаунта си

4. Привличай внимание

Хората не четат, освен ако няма заинтригуващо заглавие или нещо, което да им хване окото. Снимките работят най–добре, дори по–добре от видеата. Така че постарай се да намериш или направиш най–добрата снимка за твоите Facebook постове.

5. Бъди кратък!

Никой не обича дълги и описателни статуси или снимки. Намали думите и се фокусирай на най–важното на постваната снимка. Препоръчително е описанията да са максимум до 80 символа. Колкото по–кратко, толкова по–добре.

6. Избери подходящото време за постовете си

Всички са заети в ежедневието си и Facebook е пълен със статуси и снимки. Най–доброто време за постовете се определя според аудиторията и нейните навици. Въпреки това най–доброто време, когато постът ще бъде видян от възможно най–много хора е сутрин през уикендите.

Ако последваш тези съвети, ще станеш по-влиятелен в социалните мрежи, а защо не и инфлуенсър? Още полезни съвети можете да получите от първата в България Инфлуенс Маркетинг Компания #RevTag

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay