6 неща за мастурбацията, които трябва да знаете

6 неща за мастурбацията, които трябва да знаете
Pexels

Колкото и да ни се иска да не е вярно, все още има известна стигма около идеята за мастурбация, дори в днешната прогресивна епоха - особено за жените. Не сме сигурни защо точно самозадоволяването е толкова табу. Истината? Няма абсолютно нищо смущаващо в това!

Ето няколко неща за мастурбацията, които трябва да знаете:

1. Жените, които мастурбират, са по-уверени

Честно казано, мастурбацията е проблем на общественото здраве. Изследванията показват, че жените и мъжете, които се научават да мастурбират рано, имат по-високо самочувствие и е по-малко вероятно да имат ранен незащитен секс, по-ниска честота на предавани по полов път болести и по-високо удовлетворение, когато става въпрос за сексуалния живот на по-късен етап.

2. Особено важно е да мастурбирате, когато остареете

С напредване на възрастта мастурбацията и сексът стават още по-важни, тъй като те са инструменти за поддържане не само на работата на таза/вагината/пениса, но и за поддържане на мускулите и тъканите тонизирани, както и ни помагат да поддържаме нивата на хормоните си. Възрастните, които мастурбират, също имат по-удовлетворяваща цялостна връзка с партньора си и се чувстват по-емоционално свързани с него. Мастурбацията също е полезна при справянето със стреса.

3. Препоръчително е да мастурбирате толкова често, колкото тренирате

Трябва да се отнасяме към мастурбацията като към упражненията. Трябва да се прави достатъчно редовно, за да можете да изпитате ползите от нея. Поне веднъж или два пъти седмично е минимума.

4. Жените също трябва да мастурбират сами

Жените трябва да отделят малко време за мастурбация като част от собственото си благосъстояние и сексуално здраве. Важно е да се чувстваме овластени и ангажирани с нашата сексуалност и да не разчитаме на партньор. Освен това има ползи за здравето, които включват по-добър вагинален тонус.

5. Никога не трябва да се срамувате да мастурбирате на порно

Със сигурност може да е здравословно да мастурбираш на порно. Просто повечето жени не са били социализирани да бъдат много добри потребители на порно – научават какво харесват визуално и как да го намерят. Порното може да бъде страхотен инструмент за възбуда и храна за фантазии, както и нещо, което да споделите с партньор някой ден. 

6. Секс играчките осигуряват НЕВЕРОЯТНИ предимства

Играчките са страхотни инструменти по няколко причини. Те могат да помогнат на тялото ви да се научи да се възбужда и да достига оргазъм с по-голямо разнообразие от усещания. Играчките могат да помогнат на вас и партньора ви да се научите да имате по-добра комуникация относно това, което работи за вас сексуално. Те могат да ви помогнат да се почувствате по-креативни и спонтанни, когато става дума за изследване на сексуалните си желания, което помага на двойките не само да избегнат скуката, но също така може действително да увеличи цялостното ви чувство на доверие и емоционална интимност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay