8 неща във връзката, които показват, че имате непоклатимо доверие един на друг

8 неща във връзката, които показват, че имате непоклатимо доверие един на друг

Експертът по връзките Тим Лот казва, че има 3 важни аспекта на една успешна двойка: комуникация, уважение и доверие. Той смята доверието за най-трудното от всички и ние също мислим така. Но все пак, трябва да имате вяра и надежда, дори да е имало някакви грешки в миналото, защото без тях няма бъдеще.

 Ето 8 неща във връзката, които показват, че имате непоклатимо доверие един на друг:

1. Не се страхувате да бъдете (или да изглеждате) себе си

Според психолозите може да има въображаеми и естествени връзки. Във въображаемите връзки хората се опитват да изглеждат така, сякаш са слезли от небето. С други думи, играят роля, за да изглеждат и да се държат перфектно.

В естествените връзки хората не се срамуват да бъдат себе си, партньорът им да ги вижда без грим или с рошава коса, да носят два различни чорапа и т.н.

Ако вие сте от втория тип, това означава, че връзката ви е изпълнена с доверие.

2. Споделяте един на друг как е минал денят ви

Ако сте от хората, които нямат търпение да се приберат вкъщи и да разкажат на своя любим човек как е минал денят им, всичко хубаво и всичко лошо, което им се е случило, това е страхотно. Това споделяне на детайли развива доверие и хармония във връзката ви и ви кара не просто да сте партньори, но и близки приятели. Важно е също да се интересувате какво се случва в живота на партньора ви, според изследователите.

3. Можете да говорите за отминали болезнени неща

Трудно детство, токсична връзка, здравословен проблем. Това са неща, които не можем да споделяме на хора, на които не вярваме. Психолозите казват, че в тези случаи е важно да разделите миналото и настоящето и да не сравнявате партньора си с никого.

4. Споделяте банкова сметка или знаете ПИН кода за неговата / нейната карта

Споделянето на банкова сметка може да е знак за доверие и щастие в двойката. Да бъдете отворени за обсъждане на въпроси, свързани с пари и правенето на компромиси, има много ползи за връзката.

Това прави двойките по-силни и способни да се справят с проблемите.

5. Не се контолирате един друг

Проблемите с доверието могат да разрушат връзката, особено ако имате мания за контрол и се обаждате на партньора си на всеки час или правите проверки на телефона му. И обратно, когато давате на човек малко повече пространство и не го контролирате, това означава, че имате доверие на партньора си, а и на себе си.

6. Спокойно оставяте телефона си отключен

Facebook и Instagram могат да бъдат причина за кавги и дори раздели.

Ако партньорът ви спокойно оставя телефона си отключен и социалните мрежи отворени, това означава, че няма какво да крие. Ако вие и вашият партньор правите това, означава, че сте достигнали едно много високо ниво на доверие, което е наистина ценно.

7. Умеете да споделяте както добрите, така и лошите моменти

Всеки човек има лоши моменти и ако търсите подкрепа в своя партньор в тези моменти, това означава, че му имате доверие. Естествено, същото важи и за вашия партньор.

8. И двамата можете да си признаете, когато сте сгрешили и сте готови да простите, когато другия е сгрешил

Между вас има доверие, когато споделяте не само ежедневни домакински задължения, но и емоционални отговорности. Ако не пренебрегвате проблемите, проявявате съпричастност и можете да признаете, че сте сгрешили, това е знак за здрава връзка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay