9 хубави неща, които могат да се случат в живота ви, когато навършите 40 години

9 хубави неща, които могат да се случат в живота ви, когато навършите 40 години

Всички сме свикнали да чуваме, че двадесетте ни години са най-добрите години от живота ни, но може би това не е напълно вярно. Нашите четиридесет години са много силен претендент да бъдат едни от най-добрите години в живота ни, тъй като те могат да бъдат по-щастливи и дори по-богати. Можем да намерим повече време за хобита и да правим неща, които искаме, без да наблягаме на работата толкова, колкото преди.

Ето 9 хубави неща, които могат да се случат в живота ви, когато навършите 40 години:

1. Ще имате по-добро финансово състояние 

Парите могат да бъдат причина за много стрес и проблеми за хората, но за щастие, на 40 и повече години, това е нещо, за което може да се тревожите по-малко. На тази възраст вече хората се чувстват по-стабилни финансово. Любопитно е, че жените започват да достигат пиковете на доходите си на 44-годишна възраст, докато при мъжете това е на 55.

2. Прекарвате по-малко време в социалните медии и се възползвате по-добре от времето си

Всички знаят колко отнемащи време могат да бъдат социалните медии и колко лесно е да прекарвате часове, скролвайки във Фейсбук или Инстаграм. Хората на четиридесет години обаче са склонни да правят това много по-малко и могат да управляват времето си по-добре и да го използват по-добре. 

3. Имате по-добър баланс между работа и личен живот

Балансът между професионалния и личния живот се среща почти във всеки разговор в днешно време и е рядкост някой да каже, че има перфектния баланс между професионалния и личния живот. Но се оказва, че не е толкова рядко, ако сте на възраст между 34 и 44 години, според анкета на YouGov. Тя показва, че 57% от професионалистите между тези възрасти са доволни от баланса на работата и личния си живот.

4. Имате нужда от по-малко сън

Друго хубаво нещо за четиридесетте е фактът, че тялото ви изисква по-малко сън, отколкото когато сте били по-млади. Според проучване, публикувано в списанието "Sleep", възрастните на възраст между 40 и 55 години спят около 23 минути по-малко от възрастните на двайсет и тридесет години. Това може да не изглежда много, но в комбинация с по-доброто ви използване на времето, можете да свършите много неща за това време. 

5. Вашата връзка вероятно е щастлива и здрава

Бракът е голяма стъпка за много хора и естествено често има страх от това как ще бъде семейният живот. Въпреки това, противно на общоприетото схващане, никога не е късно да се ожените. Всъщност, според едно проучване, да се жениш късно е по-добре за трайното щастие. Резултатите от проучването показват, че хората, които са се оженили на същата възраст или по-късно от своите връстници, показват по-високи нива на щастие и самочувствие, както и по-малко депресия от тези, които са се оженили по-рано.

6. По-уверени сте

Увереността е нещо, с което много от нас може да имат проблеми и то обикновено се случва, когато сме по-млади и сме заобиколени от всякакви различни красоти или социални стандарти. Едно проучване от Харвард обаче предполага, че нивата на увереност се доближават до своя връх след навършване на 40. Това е едно от най-добрите предимства да си на четиридесет години, тъй като да си щастлив с това, което си, трябва да е нещо, което се случва през целия ни живот, а не само в един период от него.

7. Раждането в по-напреднала възраст може да ви помогне да живеете по-дълго

Изчакването да имате дете, докато сте готови, има своите предимства, дори ако това означава, че сте в тридесетте си години. Едно проучване, публикувано в списанието "Менопауза", предполага, че жените, които са имали последното си дете след 33-годишна възраст, имат два пъти по-голям шанс да достигнат деветдесетте си години в сравнение с жените, които са родили последното си дете до 29-годишна възраст.

8. По-фокусирани сте и можете да се концентрирате по-лесно

Друго доста важно предимство да бъдеш на 40, ако питате нас, е способността да бъдете по-фокусирани и способни да се концентрирате. Според изследванията в списанието Psychological Science, вашето внимание достига своя връх, когато сте на около 43-годишна възраст. 

9. Продължавате да се усъвършенствате психически

Ние никога не спираме да се учим и усъвършенстваме, дори и да не го осъзнаваме. Според данни на Бюрото по трудова статистика възрастните хора прекарват повече време в четене, отколкото по-младите хора. Всичко това четене има много предимства за нас и е пряко свързано с нашата способност да се изразяваме по-добре. Едно проучване от Харвардския университет и Масачузетската болница предполага, че речникът на хората непрекъснато се подобрява през четиридесетте години и е на ръба да достигне своя връх, преди най-накрая да достигне границата си през шейсетте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay